– Det er ingen som Springsteen

Jimmy Peterson (22) fra Stockholm har planer om å campe i dagevis utenfor Koengen for å få en god plass på Springsteen-konserten.

Jimmy Peterson (22) fra Stockholm har planer om å campe i dagevis utenfor Koengen for å få en god plass på Springsteen-konserten. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Jimmy skal sove ute helt til Springsteen går på scenen om tre dager.

DEL

Allerede fredag formiddag hadde ivrige fans slått opp telt utenfor Koengen.

Jimmy Peterson (22) kommer fra Stockholm, men har reiser dit Springsteen er.

– Dette er ikke første gangen jeg camper før en konsert med The Boss. Jeg er kanskje en litt vel ivrig fan, kan man si, mener 22-åringen.

Klokken 1230 fredag sto han klar. Han har lært, og er denne gangen forberedt på uvær.

– Det er fint vær foreløpig. Nå har jeg husket å pakke med meg regnjakke og varme klær. Jeg hører det skal regne ganske mye mandag.

– BEDRE I USA

– Det beste minnet mitt med Springsteen? Åh, det er mange! Men jeg tror USA stikker av med førsteplassen. Det er så annerledes konserter der enn i Europa. Han synger helt andre sanger i statene, og publikum er flinkere til å synge med. De kan absolutt alle låtene, mener 22-åringen.

Dette er hans første gang i Bergen. Til tross for at han synes konsertene i USA er best, er han overbevist om at det blir en bra konsert mandag.

– Med Bruce er det alltid verdt reisen! Bergen er en nydelig plass, i alle fall nå som det er fint vær. Vi får se hvordan det blir når regnet kommer.

– Hvorfor liker du han så godt?

– Det er ingen som Springsteen. Energien, musikken. Jeg har vært fascinert av han siden jeg var liten, og de siste fem-seks årene har jeg reist mye for å få med meg konsertene, forteller han.

FÅR NYE VENNER

Men det er ennå flere dager igjen før artisten kommer til Koengen, og boken Jimmy tenkte å lese i løpet av dagene, nærmer seg siste side.

– Jeg får vel kjøpe meg en ny bok på norsk og lære meg språket. Uansett går tiden fort, og jeg tror det kommer til å komme en del folk fremover som også vil overnatte her. Så får jeg venner som kommer bort etter hvert.

På mandag håper han at låten «Sandy» blir spilt fra scenen.

– Låten handler for meg om noe som har vært og om fremtiden. Jeg liker teksten til låten spesielt godt. Dessuten er det musikalske helt perfekt. Det er den absolutt beste låten som er laget noensinne!

– Får du aldri nok av Springsteen?

– Det kan se ut til at det blir litt mye iblant, men nei. Ingen er som han!

Artikkeltags