– Det har blitt noen tårer

Maya Vik spiller på Øya lørdag kveld. Denne uken har vært fylt opp med intervjuer i forkant av at andreplaten ?Bummer gun? kom i går.

Maya Vik spiller på Øya lørdag kveld. Denne uken har vært fylt opp med intervjuer i forkant av at andreplaten ?Bummer gun? kom i går. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Maya Vik om bruddet med Montée og fortsettelsen som soloartist.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

– Det er jo ikke sånn at man plutselig våkner opp en dag og bestemmer seg for å slutte. Det har vært en prosess, sier Maya Vik til BA.no.

NITTEN ÅR

I går slapp osingen sin andre soloplate, under et år etter den første, «Château Faux-Coupe», kom. Lørdag kveld spiller hun på Øyafestivalen. BA.no møter henne på festivalområdet halvannen uke etter at nyheten om at hun slutter i Montée kom ut.

– Jeg har spilt i band i nitten år og hadde vel aldri sett for meg at jeg skulle spille i band for evig. Samtidig ville jeg også stoppe nå før hele prosessen med Montées tredje plate kom skikkelig i gang.

Montée ble startet i 2006 av Erlend Mokkelbost, Maya Vik og Anders Tjore. Til BA i forrige uke sa Mokkelbost at de ikke har noen hast med å finne ny bassist med det første.

– Selv om det selvfølgelig er trist er vi godt igang med en ny plate som vi jobber hardt med for tiden, sa Mokkelbost til BA.

– Det har blitt noen tårer. Det er jo som et kjærlighetsbrudd, men jeg er ikke 22 lenger og må prioritere mine egne ting og gjøre ting på mine premisser nå. Det blir en avveining man må ta, forklarer Maya Vik.

HØYT UT

Hun lanserte sitt første soloalbum i rimelig stor skala. I samarbeid med fotograf Pål Laukli og designer og kunstner Gary Swindell kulminerte alt i en utstilling med tolv store bilder, bok og debutalbumet både på vinyl og CD. De store portrettene av Vik ble vist på utestedet Vulkan/Mathallen i Oslo 19. Oktober. Samtidig som hun holdt en minikonsert i lokalet.

– Vi la listen veldig høyt. Jeg spilte min første solokonsert med gigantiske bilder av meg selv hengende rundt i lokalet – og jeg som ikke hadde øvd engang!

– Jeg har alltid gjemt meg bak bassen, men det å holde et helt show, spille bass og synge har gått over all forventning. Men du får nok aldri høre meg slå noen vitser mellom låtene. Jeg har prøvd med på sånne «Hei Stavanger!» og har allerede bommet i flere byer, sier hun etterfulgt av trillende latter.

– Og jeg er ikke en vokalist så det å kombinere det å spille bass med å synge har vært vanskelig, men det har gått veldig fint.

Artikkeltags