– Det måtte bli Bergensbanen

Morten Ramm og John Brungot tok bokstavelig talt saken i egne hender da de fikk vite at det ikke skulle sendes en eneste norskprodusert påskekrim i år.

Morten Ramm og John Brungot tok bokstavelig talt saken i egne hender da de fikk vite at det ikke skulle sendes en eneste norskprodusert påskekrim i år. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Toget fra Oslo til Bergen blir åsted for et humoristisk krimmysterium i TV 2s påskekrim.

DEL

Komikerne Morten Ramm og John Brungot fikk blod på tann da de oppdaget at det ikke kom til å være en eneste norskprodusert påskekrim på TV i år.

– Da tenkte vi at vi sørn meg burde lage en selv, sier John Brungot lattermild.

PÅ SPORET

Selv har Brungot alltid hatt et spesielt forhold til den norske tradisjonen påskekrim. Dette er ifølge han noe som samler familien på en fin måte.

– Tradisjonen startet med boken «Bergenstoget plyndret inat!» tilbake på 1920-tallet. Jeg er også en stor fan av Hercule Poirot, og «Mord på orientekspressen». Det måtte bli Bergensbanen, sier John Brungot.

I «Toget – På sporet av en morder» er to etterforskere på vei hjem og på ferie. Plutselig blir toget tatt av et ras på Finse. Når strømmen kommer tilbake oppdager de at to av passasjerene har blitt drept.

I rollene som de to politietterforskerne finner vi John Brungot og Morten Ramm.

– Påskekrimmen skal være morsom og spennende på samme tid. Men jeg og Morten har virkelig lagt oss i selen for å tone ned underbukse-humoren litt, sier Brungot spøkefullt.

– Men det blir nok litt som «dum og dummere» på togtur, legger Brungot til.

Morten Ramms karakter Kenneth Berg er en mann som tror han er smartere enn det han faktisk er, og han blir inspirert av krimkarakterer som Harry Hole og Varg Veum.

Brungot har rollen som Jean Henry Holms, en tidligere Kripos-etterforsker som har blitt plassert på lensmannskontoret i Ulvik.

– Vi har nok ikke spilt inn noen av scenen i Ulvik dessverre. Grunnen til at vi valgte nettopp Ulvik er nok at det er relativt rolig sted i Hordaland, sier Brungot.

Holms har kun ett forbilde, og det er Hercule Poirot.

– Det jeg har tatt mest seriøst i forhold til forberedelser er bart, Den er vaskeekte, sier Brungot.

SKRÅBLIKK

Påskekrim-dramakomedien vil sendes i seks episoder på TV 2. Hver episode vil vare i elleve minutter.

– Vi vil ikke ødelegge påsken for noen. Folk skal fortsatt ha tid til å nyte solen i hytteveggen og Nesbø-boken sin. Derfor valgte vi å lage korte episoder. Vi krever elleve minutter med oppmerksomhet, sier Brungot blidt.

Han forteller at det var en del utfordringer under innspillingen. Alle seks episodene ble spilt inn i løpet av fire uker.

– Temperaturen var på det verste 18 minusgrader i togvogenen på Finse, sier Brungot.

Ramm og Brungot har fått med seg produksjonsselskapet Feelgood og NSB, samt manusforfatterne Steffen Ludvigsen og Andreas Rand til å lage serien.

– Dette er et skråblikk på den klassiske påskekrimmen. I tillegg skal vi også selvfølgelig vise andre utenlandske krimserier, sier Katrine Wergeland, pressekontakt i TV 2.

Hun tror alle som liker humoren til Ramm og Brungot kommer til å like . Første episode vises mandag 14. april.

TRADISJONELL PÅSKEKRIM

NRK1 sender to krimserier i påsken. De sverger fortsatt til den britiske krimhelten.

Britisk, med belgisk opphav, som helten selv ofte presiserer i krimserien. NRK sender i år det som har blitt annonsert som de fire siste episodene av Agatha Christies Hercule Poirot.

Lise Storm Hansen, kanalsjef i NRK1, tror ikke seerne har blitt lei av den karakteristiske privatdetektiven med bart og hatt.

– Vi har i hvert fall ikke merket noe trøtthet på Poirot. Jeg tror de siste episodene blir mer som et kjært gjensyn, sier hun.

HELE FAMILIEN

Hercule Poirot, som i de siste fire episodene også spilles av David Suchet, er NRKs tradisjonelle halvdel av årets påskekrim. Men ifølge kanalsjefen er det også viktig med noe nytt. Krimpåsken på NRK starter allerede fredag 11. april med BBC-serien «Hinterland». Serien er spilt inn i Wales.

– Påskekrim kan ikke være for brutal, den må være spennende og den skal passe for hele familien, sier Storm Hansen.

I «Hinterland» bryter en erfaren kriminaletterforsker opp sitt liv i London for å bosette seg på landsbygden. Der møter han et lukket og isolert samfunn som skjuler mange mørke hemmeligheter. Serien består av fire avsluttende episoder.

NRK Super og NRK Radio produserer også norsk krim til påsken, men det var ikke aktuelt for fjernsynet.

– Jeg tror folk kommer til å like den nye serien på TV 2, men jeg tror den britiske krimhelten er en nødvendighet for folk i påsken også, sier Storm Hansen.

Artikkeltags