Dette er ingen postkortfilm

Trond Espen Seim og Fumi Desalu Vold spiller i den nye filmen om Varg Veum.

Trond Espen Seim og Fumi Desalu Vold spiller i den nye filmen om Varg Veum. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Skansen brannstasjon og Bryggen er med i ny tolkning av Varg Veum. Se trailer.

DEL

– Filmens tittel kommer fra en novellesamling om Varg Veum, så vi sto veldig fritt i manusfasen. Men jeg føler «De døde har det godt» er tro mot Staalesens univers, at dette er en story i Veums ånd. Gunnar var i hvert fall ikke negativ etter å ha sett filmen, sier Richter Strand til BA.

  • Puls

«De døde har det godt», film nummer elleve i Veum-serien, får kinopremiere 20. januar. Da blir det også gallavisning i Bergen. Filmen er også i sin helhet spilt inn i bergensområdet.

– Jeg har brukt locations jeg kjenner godt. Skansen brannstasjon, Bryggen, Alvøen, Damsgårdsveien og Kjegleklubben er noen av innspillingsstedene.

Den nye brannstasjonen er filmens politistasjon. Vi er rett over Sotrabroen. Skansens bataljon er sentralt med i handlingen. Bergenskoloritten er sterk.

– Det er likevel ingen postkortfilm?

– På ingen måte. Tematikken er mørk, det handler om menneskesmugling og prostitusjon, så vi viser litt andre sider av Bergen. Jeg ville bruke byen skikkelig. Det er en av styrkene med Veum-filmene, hevder Richter Strand.

SKREV MED KJÆRESTEN

Han har skrevet manuset til filmen sammen med kjæresten Lya Guerra fra Texas.

– Hun kom på grunnideen, så skrev vi sammen noen uker i USA. Først på engelsk. Det gikk veldig greit.

– Noen problemer under innspillingen i fjor vinter?

– Nei. Det var kaldt, noe vi merket godt da den ene skuespilleren skulle ligge lenge i vannet ved Bryggen. Heldigvis kom ikke snøen før etter innspillingsslutt, påpeker Richter Strand.

Han har regissert to Veum-filmer tidligere, «Din, til døden» og «Tornerose». Nå er Bergen byttet ut med Oslo.

– Jeg jobber med nye filmmanus og reklamefilm. Jeg skulle gjort NRK-serien «Brenne» i Bergen, men prosjektet ble lagt litt på is. Jeg vet ikke hva som skjer nå, sier han.

Artikkeltags