Dette gjør idolene fra Bergen i dag

Isabella Leroy, Guro Dugstad, Tone Anette Elde, Håkon Njøten, Oda Evjen Gjøvåg og Linn Solemdal Larsen.

Isabella Leroy, Guro Dugstad, Tone Anette Elde, Håkon Njøten, Oda Evjen Gjøvåg og Linn Solemdal Larsen.

Artikkelen er over 6 år gammel

Ti år siden første sesong.

DEL

«Idol» ga både Håkon Njøten og Tone Anette Elde troen på at de har noe å bidra med. Men de har valgt helt forskjellig.

For ti år siden ble norske «Idol» en seersuksess.

BLE NUMMER SEKS

Tone Anette Elde (26) var med på den første sesongen, og ble nummer seks. Senere ga hun ut en EP. I dag finner vi henne igjen som sminkør i TV 2 i Oslo.

– Jeg har alltid vært opptatt av sminke og styling, og fant ut «hvorfor ikke». Jeg så det kom til å bli større etterspørsel etter det, og jeg trives veldig godt, sier jenten fra Hjelmås. Hun studerer også forretningsutvikling og skriver musikk ved siden av.

– Musikken er der alltid, det er bare det at pengene må komme først. Jeg vil spille, og savner det veldig. Men det er ikke det kjendisjaget eller platekontraktjaget som sist, smiler Tone Anette Elde. På NRK Urørt kan du høre en ny låt fra henne.

TIL LONDON

Håkon Njøten (27) har vært oftere i rampelyset enn Tone Anette siden femteplassen i «Idol» i 2004. Han deltok i Melodi Grand Prix med The Diamond, og har fått oppmerksomhet både med bandet Micropops og Fagernes Yacht Klubb. Bergenseren satser for tiden i London med låtskriving og bandet HndS, med tidligere «Idol»-semifinalist Sofie Storaas.

– Jeg får aldri nok. Før jeg blir familiemann må jeg gjøre mest mulig galskap, smiler han.

– Jeg har også tatt en master i musikkindustri i London.

– Kan du leve av musikken?

– Du tjener litt så lenge du skriver gode låter. Med publishing deal får du penger på forhånd, og jeg gjør foredrag. Så jeg tjener nok til å leve som jeg vil, understreker han.

– Jeg føler jeg gjør det jeg har lyst til å gjøre, og så lenge det er slik, lever jeg en drøm.

Håkon Njøten tror valget av musikken også handler om livsstil.

– Noen liker ni til fire-jobb og trygge rammer, noen har sans for artistlivet.

– «IDOL» BETYDDE MYE

– Hva gjorde «Idol» med livene deres?

– En ting er kontaktene og for all del venner, en annen ting erfaring. Og så er det ganske motiverende. Du får lyst til å bli mer artist, mener Håkon Njøten.

– Selv om det viste seg under innspilling av det nye «Idol»-programmet at en av finalistene var blitt elektriker og en annen driver restaurant, smiler han.

– «Idol» har betydd ekstremt mye. Jeg vokste veldig i utadvendthet og personlighet, fikk litt mer ben i nesen, synes Tone Anette Elde.

– Jeg var en ganske sjenert person egentlig, og så at det var greit å være kreativ og flink. Det er noe av det største jeg har opplevd, og noe jeg er stolt over å ha vært med på.

– MYE OPPMERKSOMHET

De to har ikke hatt negative opplevelser med «Idol».

– Jeg hadde det veldig bra. Mange av de andre sa denne uken at de ble så slitne og at det var tungt å være med. Jeg sier som Tone Damli, jeg fikk bare mer energi, forteller Njøten.

– Det eneste negative er at du får mye oppmerksomhet fra helt ukjente som ser på TV og tror de kjenner deg, mener Tone Anette Elde.

– JAHN TEIGEN VAR FAN

– Hva er deres beste «Idol»-minne?

– At Jahn Teigen kom bort til meg på Aker Brygge og holdt tale om at han var fan. Jeg innså at livet var snudd på hodet, svarer Håkon Njøten.

Tone Anette Elde røk ut av «Idol» og kom tilbake igjen på grunn av en diskvalifisering.

– Jeg tror faktisk det beste minnet er da jeg røk ut, og de viste tilbakeblikk og brukte min yndlingssang, Saybias «The Second You Sleep». Det virket som de gjorde det med litt kjærlighet.

– Ville dere meldt dere på «Idol» i dag?

– Nei, jeg vet nok om bransjen til å klare meg uten. Og «Idol» er ikke nytt lenger, det er blitt en del av hverdagen. Som et konsept som har vart i ti år, hadde jeg ikke meldt meg på det, mener Njøten.

– Jeg hadde nok gjort det hvis jeg var 16 i dag. Jeg angrer aldri på at jeg meldte meg på, sier derimot Tone Anette Elde.

DETTE GJØR DE ANDRE

Både Guro Dugstad, Linn Solemdal Andersen, Oda Evjen Gjøvåg og Isabella Leroy jobber med musikk, men bare en på fulltid.

Bergenseren Guro Dugstad ble nummer ni i «Idol»s første sesong 2003. Hun har vært med i musikaler som «Mamma Mia» og jobber som sangpedagog. Samtidig har hun fått to barn, og er i barselpermisjon.

Linn Solemdal Andersen fra «Idol» 2003 har jobbet i utelivsbransjen og synger i band i Oslo.

Da BA snakket med henne i 2005, syntes hun det hadde vært gøy og lærerikt å være med i talentkonkurransen, men hadde ikke like sterkt ønske om å være i rampelyset.

BOR I HOLLYWOOD

Oda Evjen Gjøvåg fra «Idol» 2006 dro til USA for å studere Cinema and Television Arts og Musical Theatre på California State University.

– Jeg synger og opptrer regelmessig på forskjellige utesteder i Hollywood, og tror det er her jeg bør være for å få oppnådd det jeg vil. I tillegg er jeg nygift med låtskriveren min, Adam. forteller hun til BA.

FORLOVET

Isabella Leroy fikk mye oppmerksomhet som teologistudent i «Idol» i 2007. Til tross for sin østlandsdialekt er hun født på Sotra og bosatt i Bergen. Hun har gitt ut et album og vært med i Melodi Grand Prix.

– Jeg er glad jeg var med i «Idol», men tror det hadde vært lettere for meg hvis jeg ikke var med. Det er lett å bli stemplet som «pop». Jeg er glad jeg har fått andre muligheter, sier Leroy.

Hun er forlovet med Frode Kilvik fra metalbandet Krakow, og har med seg ham og en musiker fra Taake live.

– Jeg jobber med nytt materiale, og prøver å lage litt mer eventyrlig rock, forteller hun.

– Hva med teologistudiene?

– Jeg må ikke være ung for å være prest. Jeg føler ikke jeg har dårlig tid, smiler Leroy.

Artikkeltags