Drømmer om fulle hus

Musikalen Annie fv Celine Benedicte Borge Gjevik (12), Ina Berg Schroeder (7)  Ane Catharina Borge Gjervik (10), Marielle Eichner (10) og Ibeline Leversen (10).

Musikalen Annie fv Celine Benedicte Borge Gjevik (12), Ina Berg Schroeder (7) Ane Catharina Borge Gjervik (10), Marielle Eichner (10) og Ibeline Leversen (10). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Musikalsatsing på Askøy.

DEL

Musikalhuset på Florvåg starter nå med intensive øvinger før deres første musikaloppsetning av Annie.

  • Puls

– Det blir kult å stå på scenen, men det blir litt flaut når alle klapper for oss, Ina, som spiller Molly i den kjente forestillingen.

– Drømmen er fulle hus og doble forestillinger, sier Marianne Juvik Sæbø.

For tre år siden startet Marianne opp Musikalskolen sammen med Ann-Sofie Jonsson. I senere tid har de fått med Raymond Corrado Knutsen. 22 barn er med på musikalen de setter opp, Annie.

– Barna er helt fantastiske. De er så dedikerte, i hundre og jobber hardt. Det er gøy å lage musikaler med barn, sier Jonsson.

De mener barn ofte lærer kjappere enn voksne.

– Når de er fokusert, så er de der med en gang. Men samtidig er det der utfordringen er, å holde barna fokusert. De vi har fått inn, tar det veldig kjapt. Noe som selvsagt er ekstra gøy, forklarer Marianne.

Til tross for at det er arrangert av Musikalhuset, valgte de å holde åpne auditioner. Over 90 personer møtte opp, hvorav 60 var barn. Med premiere på Musikalhuset den 6. oktober, samt forestillinger i Fana og på Oseana, går de inn i en hektisk periode.

– Vi drømmer om fulle hus og doble forestillinger. Jeg tror det blir en flott forestilling, og vi er begeistret over alle talentene vi har fått med, sier de.

TI ROLLER TIL SAMMEN

Magnus Oen Torsvik (17) og Kjerstin Anthun har til sammen ti roller. Med fem roller per person forventer de hektiske, men spennende, forestillinger.

– Jeg hadde absolutt ikke forventet å få fem roller da jeg gikk på audition. Jeg ble ganske overrasket, sier Magnus.

Han spiller blant annet Mr. Hull, en politibetjent, en radiostjerne, en butler og en hundefanger. Nå skal de øve hver helg fremover til den store premieren.

17-åringen forklarer at han ikke har hatt noe barndomsforhold til musikalen.

– For meg er dette en ny opplevelse med en god musikal. Det var dumt at jeg ikke hadde sett den før. Jeg liker den veldig godt, spesielt låtene. Nå til musikalen, tenker jeg at min største utfordring blir å gjøre karakterene jeg skal spille så forskjellig som mulig. Det og å skifte fort nok kostymene, ler han.

17-åringen tror det vil å gå fint å spille så mange roller, så lenge han klarer å skape stor nok variasjon i oppførsel og dialekt mellom de ulike karakterene.

– Det blir spennende med så mange forskjellige roller, sier Kjerstin.

Hun skal blant annet spille Astar in Spe og Mrs. Pugh.

– Det blir mye å gjøre, og jeg selv blir brukt mye. Det blir kanskje god trim med kostymeskiftene.

Artikkeltags