Duett med Herborg

-Jeg gir ut platen på Kvinnedagen, for jeg mener den er en slags guide til kvinner om menn, sier Ole Reinert Berg-Olsen.

-Jeg gir ut platen på Kvinnedagen, for jeg mener den er en slags guide til kvinner om menn, sier Ole Reinert Berg-Olsen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Orbo sjarmerte Herborg med sangen om Holberg-statuen.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

– Det er sånne innfall man får, sier plateklare Ole Reinert Berg-Olsen om låten «Statuen». Den handler om folket og byen sett fra den værbitte Holberg-statuens side på Vågsallmenningen.

– Jeg gjorde en konsert i Norheimsund sammen med Herborg Kråkevik, mot monstermastene. Det var første gang jeg spilte to av sangene på norsk. Hun likte den ene og spurte om å få være med og synge. Det fungerte så fint at vi måtte spille den inn i lag.

De to diskuterte om de skulle synge «Statuen» på nynorsk eller bokmål.

– Herborg sa Holberg hadde vridd seg i graven hvis vi sang den på nynorsk, sier Ole med et smil. Sangeren og skuespilleren fra Hardanger fant rom til å spille inn sangen mens hun var på DNS i vinter.

– Hun bare tok den, sånn som Johnny Cash, utbryter Ole. På studiodøren hans har Herborg skrevet: «Takker for ei fin adventstund!».

Det siste året har den Os-baserte bergensmusikeren jobbet med soloalbumet «Steingard». Orbo & The Longshots er lagt på is. I morgen fredag spiller Ole nye låter på Madam Felle.

GUIDE

– Jeg gir ut platen på Kvinnedagen, for jeg mener den er en slags guide til kvinner om menn, erklærer han.

–Vil vi bli noe klokere?

–Jeg tror kvinner vil bli klokere, svarer musikeren fra Hop som synger om både kjærlighet, sin nye hjembygd Os og steder som lokker.

–Menn er litt rastløse?

–Det ene slår ikke bein under det andre. For å slå rot er menn nødt til å være rastløse, tror Ole. Den første tilbakemeldingen er at menn har grått av låtene hans.

Steingarden ved Oles hus i Os har inspirert både en låt og platens tittel.

– Alle tenker jo at ting var bedre før, men noen ting var bedre før. Verden var mer uskyldig. Det trengs at den blir mer uskyldig igjen, mener sangeren, gitaristen, låtskriveren og produsenten. Han takker også kjæresten for støtten i platecoveret.

– Hun bare plantet ideen. Det er noe jeg har tenkt på lenge, og holdt på med ved siden av ting, forteller han.

– «Ha meg til eg dør» er skrevet til henne.

KURT

Ole Reinert Berg-Olsen slipper plate på norsk like etter at hans tidligere produsent Kurt Nilsen ga ut album på morsmålet.

– Jeg tror det er noe han har hatt lyst til, og jeg har lyst til. Det er litt vittig at de kommer ut samme år. Jeg har aldri brukt så lang tid på en plate, innrømmer han.

– Hvilken appell tror du det har å synge på norsk i forhold til på engelsk?

– Jeg tror det har større appell på norsk. På turné i USA merker vi at folk ler og reagerer veldig direkte på den engelske teksten.

Steinar Albrigtsen og samboeren Monika Nordli er med på den første singelen, «Midnattsol».

– Han sa ja uten å ha hørt platen. Det ble en lang kveld, og det var utrolig hyggelig, synes Ole Reinert Berg-Olsen.

Artikkeltags