Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Elegant solodebut

Artikkelen er over 7 år gammel

Odd Martin Skålnes fra The Alexandria Quartet imponerer med elegant, nedstrippet pop på solodebuten.

O. Martin har vært vokalist i bergensbaserte The Alexandria Quartet, et godt popband som manglet litt særpreg. Men sangeren Odd Martin Skålnes har forlatt det storslåtte lydbildet og skrellet ned til kjernen: Gode historier og melodier du husker. Det gjør «Silence Fiction» til en av årets beste soloplater, og en sterk debut.

Omgangen med Travis' Fran Healy, Susanne Sundfør, Jonas Alaska og Grant-Lee Phillips har kanskje hatt litt å si for Skålnes' utvikling som singer/songwriter de siste årene. Samtidig er han ikke langt unna amerikansk vestkystpop på noen av sporene.

SKJØRHET OG HÅP

Åpningssporet «West Of Sadness» er nedstrippet popeleganse. Låten har en skjørhet, stille kraft og håp i seg som gjør at den treffer – dypt. «Maybe we'll find happiness» kunne vært motto for hele albumet. O. Martins sjarmerende «Lucky Loser» kan få deprimerte sjeler til å se lyset. Og den lyse, tidløse poplåten «In Hindsight» kan kanskje forsone lytteren med tapt kjærlighet. Mens gitarplukkende «Letter From Valerie Tear» drar deg inn i skjebnen til forsvunne Valerie.

Mannen med den klangfulle stemmen berører også i den nakne, vakre og vemodige pianoballaden «Faulter». O. Martin våger og vinner på å gå tett på. Dette er moden pop fra en kar under 30. Noe som gir forventninger til Maylen Rustis debutalbum, produsert av samme Odd Martin Skålnes. Gå ikke glipp av hans slippkonsert på Landmark 6. februar!

Låter å laste ned: «West Of Sadness», «Lucky Loser», «In Hindsight», «Faulter».

Kommentarer til denne saken