Elvis til Bergen

Elvis Costello kommer til Verftet 3. august.

Elvis Costello kommer til Verftet 3. august.

Artikkelen er over 7 år gammel

Musikksjef Elvis Costello, kulthelten Roky Erickson og kritikeryndling Kurt Vile er alle klare for konserter i Bergen.

DEL

Elvis Costello er booket til USF Verftet 3. august. Det blir trolig hans minste klubbkonsert i Europa i sommer.

58-åringen fra London er blant rockeadelen i England. Fra hans første album «My Aim Is True» (77) og frem til dag har Costello hatt en usedvanlig høy respekt i musikkretser verden over.

Han har jobbet med alle, enten som artist, låtskriver eller produsent. I 2003 ble Elvis Costello og hans opprinnelige band The Attractions også innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

KANONBAND

Til Bergen kommer han med sitt faste backingband The Imposters, som ikke er hvilket som helst lag. Steve Nieve, tangenter, og Pete Thomas, trommer, var begge fast med i The Attractions. Nykommeren på bass, Davey Faragher, er også dreven i faget, som mye brukt sessionmusiker og som originalmedlem i Cracker.

Det legges kun ut 1200 billetter til konserten på Verftet. Salget starter fredag.

Bergen Live har andre nye ting på timeplanen også.

ELEKTROSJOKK

Den skadeskutte kultrockeren Roky Erickson (65) fra Texas, som sjefet i psykedeliske 13th Floor Elevators på 1960-tallet, spiller på Ole Bull Scene 13. mai.

Erickson er minst like mye kjent for sin galskap og narkotikamisbruk som musikken - han ble blant annet offer for stygg elektrosjokkbehandling mens han var på sykehus for kriminelle sinnssyke tidlig på 1970-tallet. Men det siste tiåret har karrieren fått ny fart igjen.

BA trillet blant annet en femmer til albumet «True Love Cast Out All Evil» (20110), som var hans første nyskrevne album på 14 år. Med på laget var indierockerne Okkervil River fra hjembyen Austin, Texas. «Låtene er skakke og rufsete, men har en inderlighet som en Dylan kan misunne ham», het det.

MYE SKRYT

Kurt Vile & The Violators spiller på Garage 1. juni. Lo-fi-sjefen fra Philadelphia høstet enormt mange lovord for sitt fjerde studioalbum «Smoke Ring For My Halo» i 2011, også i Norge. Hans neste album, «Wakin' on a Pretty Daze», slippes over påske.

Artikkeltags