Sammen med Frøydis Otre fra Vestlandske Teatersenter har hun vært prosjektleder for det nye Cornerteateret.

– I dag er jeg fylt opp av følelser. I 30 år har det vært mangel på husrom for det frie scenemiljøet. I dag får de et hjem, sier Linda Børnes.

SAMBOERSKAP

Lørdag var det duket for åpningsfest, og innslagene var mange. Ingen stoler i salen var tomme.

– I kveld viser vi frem et tverrsnitt av alt huset skal romme, sier Børnes.

På den nye scenen ble det vist frem blant annet samtidsdans og utdrag fra teaterstykker. I tillegg var talelisten lang.

– Jeg håper dette vil bli lokaler som vi kan ha glede av som øvingsrom. Vi vil også bruke det til å vise frem produksjonene våre for barn, og holde store deler av den internasjonale festivalen vår her, sier Frøydis Otre.

Huset er et samboerskap mellom Vestlandske Teatersenter og Proscen, som er en interesseorganisasjon for det frie scenemiljøet på Vestlandet.

Cornerteateret skal være en totalarena for produksjon og visning av teater.

– BERG OG DALBANE

For tre år siden var det gamle bygget på Møhlenpris falleferdig. Eierne GC Rieber visste ikke hva de skulle gjøre med det.

– Bygget passer liksom ikke inn i området. Et idrettslag kontaktet oss, og ville få det fjernet fordi de skulle ha plass til cornerflagget sitt. Vi holdt på med dette frem og tilbake i et år, og vi er glade for at huset nå blir brukt likevel, sa Bjarte Nygaard, direktør GC Rieber i en tale under festen.

Denne historien ga navn på teateret.

– Det har vært en berg og dalbane. Hektisk, rolig, skremmende og spennende på samme tid, sa Frøydis Otre i sin tale til publikum.

Det var hun som først fikk ideen om et teater på Marineholmen, og tok kontakt med GC Rieber.

Det første på plakaten på teateret er «Gatenes Helter» som har premiere 14. september. Fortellingen tar oss med tilbake til Bergen på 1950-tallet, og gir publikum et møte med rivalene Gyllagjengen og Vikagjengen. Frilansskuespillere står på scenen sammen med de unge fra Teaterskolen.

– Det blir flott å flytte inn, og vi gleder oss til å jobbe under så gode forhold. Ikke minst med så flinke fagfolk som teateret har fått på plass. Dette vil gi stykket det siste løftet, sier regissør Tore Christian Sævold.