Gå til sidens hovedinnhold

– En veldig heder

Artikkelen er over 10 år gammel

Gaute Storaas (51) fra Bergen vant prestisjetunge «Nordic Film Composers Award» foran den svenske komponiststjernen Johan Söderquist.

– Jeg var steinsikker på at Söderquist eller noen av de andre nominerte ville vinne prisen, for det var litt av et selskap jeg havnet i, sier en overlykkelig Storaas til BA.

Den nordiske filmkomponistprisen regnes som en av de mest prestisjetunge i verden. Söderquist er en av de hotteste filmkomponistene i Europa, med «Kongen av Bastøy», den danske Oscar-vinner «I en bedre verden». og det svenske vampyrfenomenet «La den rette komme inn» på CV-en de siste årene.

Men det var ikke nok til å slå Storaas’ filmmusikk til «Elias og jakten på havets gull».

– Oscarprisene for musikk går ofte til animasjonsfilmer. På det feltet er det ingen bakdel å jobbe mot barn. Jeg fikk veldig rom til å skape musikken i den filmen. Fikk virkelig boltre meg.

– Hva betyr en slik pris?

– Å jobbe med filmmusikk er det meste spennende jeg vet om, så jeg håper på tilbud fra utlandet. Jeg skal lage musikken til en ny TV-serie om «Blekkulf» til høsten. Det er det eneste som er spikret, sier Storaas.

Prisen ble utdelt i Kløbenhavn i helgen av den anerkjente britiske komponisten Michael Nyman («Piano»). Juryen skrøt uhemmet. Storaas kan likevel ikke hvile på laurbærene.

– Akkurat nå svettet jeg over arrangementene til en stor konsert med Dimmu Borgir, Kringkastingsorkesteret og et kor i Oslo Spektrum i slutten av mai. Karrieren er variert, fra barnefilm ene dagen til svartmetall neste.

– Du jobber ikke veldig ofte i Bergen?

– Jeg skulle gjerne brynt meg mer mot det bergenske filmmiljøet. Jeg gjorde en konsert på Vossajazz nettopp, ellers har det ikke vært så mye i det siste. Jeg posisjonerte med litt i forhold til Veum-filmene, men da var en annen komponist allerede på plass, sier Storaas, som for tiden bor på Nesoddtangen.

Han skal spille inn en juleplate med Torstein Sødal om noen uker. Det går slag i slag.