Gå til sidens hovedinnhold

Erotisk Erna-dikt på Humorfest

Artikkelen er over 7 år gammel

Det ble både erotisk Erna-dikt og ville råd til ordføreren under åpningen av Humorfest.

Humorfest ble ledd i gang torsdag. Konferansier og «Idol»-programleder Stian Blipp gjorde et poeng av at han var «der han hører heme» i åpningsdansen. Han lovet galehus.

Standupkomikeren delte minner fra studentkollektivet der det var så tynne vegger at du kunne høre stille sex. Overgangen var nesten sømløs til Frode Gryttens dikt tilegnet Erna Solberg (H).

– Dans meg til statsministerboligen, nærmest mjauet Grytten i sin harselas med villige politikere før valget.

– Dans til det suser i mitt siv. Jeg gir deg nytt datalagringsdirektiv, deklamerte forfatteren med et glis til Ole Amund Gjersviks ståbasstoner.

– Vet du hva, dra ned glidelåsen i min kjole. Jeg lover milliarder til skolene!

Publikum skrattlo.

– Er Erna et velkomment objekt for harselas, eller etterlyser du mer erotikk i valgkampen?

– Alle politikere som byr seg frem for folk uten å ha annet enn egne maktambisjoner å gi tilbake, er gode objekter for satire. Det spesielle med Solberg, er at hun er landets første politiker som er valgt til statsminister av Gallup. Det gjør henne til en enda mer komisk figur, sier Frode Grytten til BA etterpå.

FADESE

Stian Blipp selv var tilbake i standupmodus, bare meter fra der han gikk sceneskolen på Rick’s. Han fikk mye latter ut av sin treningssenterfadese-historie.

– Jeg begynte å flekse i speilet, det jeg bare har sett Schwarzenegger gjøre. Helt til jeg ser at det jeg speiler meg i er den mørke ruten inn til spinningsalen, sa Blipp.

Publikum flirte rått, men historien var ikke ferdig. Blipp påsto at han så en kompis i spinningsalen som ikke ville snakke med ham etterpå. Han ville klare luften med fyren.

– Da sa han: «Du må faen meg aldri si at jeg har vært på spinning!».

FARLIG, FARLIG

Bergenserne fikk også servert Milton Jones’ treffende onelinere og Per Inge Torkelsens vanvittige historie om farlige Haugesund. Sistnevnte involverte både stengt do, full blære, ereksjon og cigarilloglo.

Standupkomiker Tor Inge Ulveseth gikk seirende ut av Humorfests første konkurranse: Den tørreste jævelen på kransekakefabrikken. Blipp skjønte at han hadde tapt da Ulveseth serverte både «Kjæresten ville at jeg skulle snakke skittent til henne. Jeg sa støv», drakk en øl med sigaretten i kjeften og rapet røyk.

Mens jubilantene Raske Menn bidro med tips til ordfører Trude Drevland.

– Selvtillit er bra, men ikke ha for mye selvtillit, mente Anders Hoff. Samtidig flekket Calle Hellevang-Larsen skjorten som en gal: «Æ e’ Trude Drevland!».

Kommentarer til denne saken