Et musikalskt fyrverkeri

«Festen som vi väntat på har börjat så var välkomna hit i dag.», synger Anney Niyokindi og Supisara Inphueng og resten av tallrike Fargespill-gjengen (16.11.2008).

«Festen som vi väntat på har börjat så var välkomna hit i dag.», synger Anney Niyokindi og Supisara Inphueng og resten av tallrike Fargespill-gjengen (16.11.2008). Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Det manglet ikke på høydepunkter under Fargespills nye forestilling.

DEL

Perlene sto i kø, tårekanalene ble sprengt og publikum fikk rytmiske overdoser på Fargespills nye forestilling «Flere farger» i går.

I løpet av en liten søndagstime var et ellevilt publikum på Ole Bull Scene på en musikalsk reise til alle verdens kontinenter, tilbake i tid og innom de fleste musikalske sjangere – noen av dem antakelig helt nye og sannsynligvis oppfunnet i sakens anledning.

HAKUNA MATATA: Vi var med til Filippinene, Somalia, Eritrea, Burundi, Liberia, Rwanda, Kongo, Thailand, Kina, Sri Lanka, Marokko og Irak, og hørte norske og svenske folketoner i skjønn forening med iranske barneregler, thailandsk dans og afrikanske rytmer.

Det begynte med et blomsterhav og sluttet med flagrende roser da rundt 20 barn, noen av dem helt nyankomne til Norge, bød på festforestillinger som kan få selv hardbarkede mannfolk til å felle en tåre.

SYNGER PÅ NORSK: Flere av barna kan knapt et ord norsk, men synger likevel nynorske stev som om de aldri skulle gjort noe annet. Da kan somaliske vuggesanger smeltes sammen med norske folketoner. Og et saue-stev kan ende i en barneregle fra Midtøsten.

– Jeg har aldri sett en Fargespill-forestilling tidligere uten å begynne å grine, så i dag har jeg vannfast maskara, sier Marit Voldsæter, som var på plass sammen med datteren Ingrid (14).

LOMMETØRKLER: Varaordfører Trude Drevland hadde tatt sine forholdsregler, og hadde vesken full av lommetørkler.

– Jeg kom fra Syden i natt, men dette måtte jeg bare få med meg, sier hun.

Blant de trampeklappende var også Karoline Krüger, flankert av datteren Emma (6) og hennes venninne.

– Dette er bare et sånt musikalsk fyrverkeri og et fabelaktig prosjekt. Det er så deilig når slikt kombineres, sier Krüger.

Artikkeltags