«Fa fa fa» i atter en promofilm

Datarock har sikret seg soundtracket til atter en promofilm. Nå frontes låten "Fa fa fa" i Google. - Det er helt crazy, sier Fredrik Saroea fornøyd.

Datarock har sikret seg soundtracket til atter en promofilm. Nå frontes låten "Fa fa fa" i Google. - Det er helt crazy, sier Fredrik Saroea fornøyd. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det er ganske moro at vi har fått soundtracket på promofilmer til Apple, Microsoft, Samsung og nå Google, sier Fredrik Saroea i Datarock.

DEL

Låten «Fa fa fa» har fått nytt liv i Googles nye promofilm. Under Googles store utviklerkonferanse I/O slapp Google en promofilm av deres nyeste arbeid med design til alle sine plattformer.

På promofilmen har en ti år gammel låt fra Datarock fått nytt liv, nemlig «Fa fa fa».

– Det er vanvittig morsomt! Utviklerkonferansen er en verdensbegivenhet med utrolig mange folk som følger med, sier Saroea.

Han synes det er positivt at «Fa fa fa» valgt til en promofilm av Google.

– SOUNDTRACK LEVERANDØR

At Datarocks låter gjester promovideoer, er kanskje ikke så veldig sensasjonelt.

Datarock har nemlig fått musikken sin i reklamefilmer for Coca-Cola, Apple, Windows 8 og Samsung, for å nevne noen.

Å få låten sin i atter en promofilm, er derimot ikke noe Fredrik Saroea takker nei til.

– Det er vittig at vi er blitt teknologiens soundtrack-leverandør, sier frontfiguren i Datarock, og ler.

Saroea legger derimot ikke skjul på at han synes å få låten på nettopp denne promovideoen er stas.

– Her lanserer Google noe helt nytt, og vi blir assosiert med kreativitet, nyskaping og noe interessant, sier han, og legger til:

– Denne konferansen er så global og streames overalt. Rett etter videoen ble lagt ut, hadde den fått 500.000 visninger. Til og med Wired gjorde en sak på det.

TELEFON FRA GOOGLE

Det var Google som ringte bergensbandet Datarock og spurte om de kunne få bruke den ti år gamle låten «Fa fa fa». Saroea har måtte holdt nyheten for seg selv i lang tid.

– Jeg fikk plutselig telefon fra Google som spurte om vi hadde lyst å være med. Selvsagt hadde vi det, sier han, men understreker at de har folk som også jobber med å sikre slike avtaler for bandet.

Den kjente låten «Fa fa fa» har også vært brukt i en reklamefilm for både Coca-Cola, Apple og Windows 8.

– Hvem andre kan føre Apple og Microsoft sammen enn Datarock, sier han, og ler.

GOD REKLAME

Låten «Fa fa fa» ble først gitt ut på bandets debutalbum «Datarock Datarock» i 2005.

Vokalisten og frontfiguren i bandet legger ikke skjul på at markedsføringsverdien i promofilmen er stor.

– Det er egentlig helt crazy. Det er kjempegod reklame for oss. Det er lenge siden vi har sluppet et album, og Google lette seg faktisk frem til en ti år gammel låt. Det er jo utrolig gøy å være med på slike ting, konkluderer han.

Den nye promofilmen ble streamet online under Google sin utviklingskonferanse, og har allerede blitt sett av over en halv million på YouTube etter en dag på nettsiden.

– Den fremmer designet og ble presentert for veldig mange folk. Det er jo ikke en vanlig reklamefilm, men en promoteringsfilm i forbindelse med utviklerne som jobber i Google og konferansen deres, forteller Saroea.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken