Først skylte «Loddefjordbølgen» over hele landet, så fikk vi «5071 – Alle til Loddefjord»-festivalen. Nå kommer Loddefjord-albumet.

INNSPILLING: Første steget på veien var nyinnspilling av Nils Fjæreides «Loddefjordsangen» fra 1944 i Havnelageret i går.

Representanter fra hele Loddefjords musikkmiljø – et miljø som virkelig satte sitt preg på hele den norske musikkbransjen i løpet av fjoråret – var samlet i det lille studioet på Dokken.

De vil ikke minst si medlemmer fra Nilsen-Bertelsen-familien. Familien som har mønstret musikktalenter som John Olav Nilsen, Jan Eivind Bertelsen (trommis i Fjorden Baby!) og Glenn Endre Bertelsen (trommis i livebandet til Lars Vaular), stilte med hele seks representanter.

Olav Nilsen (76), stolt bestefar til resten av familierepresentantene – og gårsdagens innspillings «grand old man» – fikk æren av å synge første verset, et vers som for anledningen har den passende strofen «her har min farfar gått og strevet».

– De spurte om jeg ville være med, og jeg er med på alt, gliser han.

STOLT: Olav Nilsen legger ikke skjul på at han er stolt over barnebarna sine.

– Jeg har hørt litt på John Olav Nilsen og Gjengen, men ikke så mye på Fjorden Baby! Jeg så dem alle på «5071 – Alle til Loddefjord»-festivalen i fjor. Det var stort, sier han til BA.

Rundt ham står yngre menn fra Loddefjord og hygger seg med øl og røyk.

– Det er først de siste årene at jeg har fått noe forhold til Loddefjord-sangen. Det er fantastisk at den yngre generasjonen tar den opp igjen.

Olav elsker å synge.

– Jeg går rundt og synger dag og natt, sier han, og legger ut om favoritter som Jakob Sande.

– Det er dette vi er oppvokst med, sier Jan Eivind Bertelsen.

TRYGGHET: – Familie og venner har alltid vært en trygghet oppe i alt, sier John Olav Nilsen.

– Se rundt deg, sier han, og peker på de rundt 25 personene i lokalet.

– Alle vi har hengt sammen i nærmere 20 år. Og det er både familie og venner.

– Hvilket forhold har du til sangen?

– Det er noe som er større enn oss. Det er noe som virket samlende på hele Loddefjord. Rett og slett vakkert, sier han.

– Det er grunnen til at vi kjørte opp 5071-festivalen. Det var for å kjøre alle med samme postnummer under samme paraply.

– Vi er alle en stor familie.