Fanagjengens russelåt satte rekord

Anna Anthun og  Ine Sofie Taraldset er med i russegjengen Wicked Wonderland.

Anna Anthun og Ine Sofie Taraldset er med i russegjengen Wicked Wonderland.

Artikkelen er over 4 år gammel

Russelåten «Wicked Wonderland» fra en russegjeng ved Nordahl Grieg VGS og Fana VGS har denne uken klatret helt til 6. plass på VG-listen topp 20. Det er rekord for en russelåt.

DEL

– Dette er nesten litt uvirkelig, sier Anna Anthun, musikkansvarlig for Wicked Wonderland-gjengen, til BA. Hun har allerede opplevd at låten «Wicked Wonderland» gikk til topps i radiokanalen mp3 sin kåring av årets russelå

t. Å få laget en egen russelåt kan fort komme til å koste omkring 40000 kroner.

– Vi er jo en hel gjeng som står bak dette, så vi synes ikke det er for mye penger. Vi tar det ikke helt til oss nå folk sier at vi heller burde ha gitt pengene til sultende barn i Afrika, det gjelder jo i så fall også for mye annet. Vi har drevet dette omtrent som et firma, der vi har fordelt oppgaver og skaffet sponsorer, og for mange har det vært en nyttig erfaring, sier Anna Anthun til BA.

«Wicked Wonderland» er også navnet på gjengens russebuss, med forseggjort lakkering.

– Men vi har definitivt lagt mer penger i låten enn i bussen, sier Anna Anthun til BA.

Etter å ha satt rekord med russelåten, har gjengen også fått laget en egen Wicked Wonderland-kake, som skal fortæres på vorspiel i kveld.

FALLER RASKT ETTER 17.

Musikksjef i P3 og mP3, Mats Borch Bugge, sier om russelåt-fenomenet:

– Det vitner om at det å lage russelåter som slår momentant er ok business i en kort periode. Når det er sagt, peker jo alle piler i retning av at denne låten vil falle raskt så fort 17. mai er overstått. Videre er den suverene plasseringen et håndfast bevis på at unge folk bruker Spotify som aldri før, sier Mats Borch Bugge til NRK.no.

Artikkeltags