VGnett skriver i dag at Dan DeVero mottar trusler etter at ekskjæresten Kristian Eivind Espedal sto frem som homofil.

TRUES: Det var i slutten av oktober at Espedal, bedre kjent som vokalist Gaahl i bergensbandet Gorgoroth, snakket ut med det tyske musikkmagasinet «Rock Hard» om sin seksuelle legning.

– Jeg får trusler og advarsler daglig. Folk sender meg e-post og det hender at noen kommer og banker på døren min. Det er skremmende og skummelt å oppleve sånt når man er så ung, sier 20-åringen til BA.no.

DeVero ønsker ikke å si hva truslene går ut på, men legger ikke skjul på at truslene kommer fordi Gaahl har stått frem som homofil.

– Kristian og jeg var aldri kjærester. Vi var aldri offentlig sammen, men vi hadde noe på gang. Nå blir jeg truet fordi jeg hjalp ham å stå frem som homofil, sier DeVero.

ET IDOL: Han er glad musikeren våget å fortelle om legningen sin offentlig:

– Det er fantastisk flott. Kristian redder mange homofile ungdommer i black metal-miljøet når han står frem. Han er et idol for mange unge i verden, sier DeVero.

DeVero forteller at han har et godt apparat rundt seg, og mener det er trist at folk vil bruke energien sin på å true ham.

– Men det er mange som får verre trusler enn meg, for eksempel folk som bor på gaten. Jeg har selv bodd på gaten i New York, sier han til BA.no.

Allerede i juli gikk musikeren Gaahl langt i å si at han var homofil da han ble intervjuet av nettstedet iBergen.no sammen med modellagenten.

– Kristian og jeg fikk et nært forhold, og han fortalte meg ofte at han hadde sterke følelser for meg, sa DeVero i intervjuet i sommer.