Feirer 20 år med gigantfest i Bergen

Kurt Nilsen (arkivfoto).

Kurt Nilsen (arkivfoto). Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

TV 2 bruker mange millioner kroner. Stort arrangement på Festplassen.

DEL

TV2 bruker mange millioner kroner på å feire 20-årsjubileet i Bergen neste helg. Festplassen blir en viktig arena.

– Vi skal virkelig fargelegge Bergen lørdag 1. september. Det blir en stor scene på Festplassen. Og mange kjendiser på plass for å møte bergenserne. Vi vil dra bergenserne inn i jubileet vårt, sier konserndirektør Rune Indrøy til BA.

Kurt Nilsen er etter det BA erfarer en av artistene som skal opptre på Festsplassen. Han er som kjent et ektefødt barn av TV 2. Og jubileumshelgen skal speile de 20 årene kanalen har virket i Bergen.

BODER I SENTRUM

Det blir kjendisfotballkamp på Festplassen. Det blir konserter. Og de store TV-seriene, fra «Farmen» til «Hotel Cæsar», får sine egne boder. Programledere og andre blir til stede. Programmet er tett i tre samfulle timer.

–Vi skal ha internfest med minst 700 gjester fredagen. På hemmelig sted. Og lørdag kveld får vi det store jubileumsshowet, en totimers TV-sendt fest fra Grieghallen. Der skal mange av artistene som har blitt kjente via TV 2, opptre. Solveig Kloppen og Øyvind Mund blir programledere, forteller informasjonsansvarlig Kathrine Wergeland.

Rune Indrøy vil ikke ut med hvor mange millioner feiringen koster. Selve jubileumssendingen har vært planlagt i åtte måneder. Og 800 gjester flys inn. Få andre enkeltarrangement har vært så kostbare i kanalens historie.

–Vi hadde en stor feiring av tiårsjubileet. Det blir ikke mindre nå. Vi bruker penger. Det handler om å markere 20 år. Men like viktig er det å gi noe tilbake til Bergen, hevder Indrøy.

KOMMER TILBAKE

Tirsdag var det stor høstlansering i Bergen, proppet med TV-kjendiser og mange gjester, fest i Galleri Nygaten og mye annet. Mange av de samme flys også inn neste helg.

–Vi snakket om å slå sammen høstlansering og jubileumsfest, men fant ut at et slikt arrangement ville blitt for stort, sier Indrøy.

Om han har tenkt på 25-årsjubileet?

– Absolutt ikke. I denne bransjen kan vi bare se ett år frem i tid. Det skjer så mye, så fort, påstår han smilende.

Artikkeltags