Når Finn Hult setter på seg fete solbriller, havner han på fest med en bråte ungdommer og rocker med Audrey Horne. Tidligere har bergenseren spilt i kortfilmer. Se videoen nederst i saken. Se videoen på mobil her.

– Hva synes du om Audrey Hornes hardrock?

– Jeg synes den er fengende. Akkurat den platen der svinger, mener mannen som har passert 75. Favorittartisten er Bruce Springsteen.

ROCK'N'ROLL

– Hvordan var det å oppføre seg som en rockestjerne?

– Du vet, det henger igjen fra ungdommen. Jeg var jo i rock’n’roll-generasjonen, sier Hult med et smil.

– Jeg koste meg. Det er greit å være sammen med ungdommen!

Finn Hult har nettopp sett videoen for første gang.

– Det var greit, det. Jeg satt og smålo for meg selv, forteller han.

Når han tar av seg solbrillene, forandrer nemlig kvinnen i leopardmønstret kjole seg.

OS ROCK CITY

Audrey Horne og regissør Tommy Næss fikk mye drahjelp fra «Os Rock City» da de spilte inn musikkvideoen.

– Vi trengte en leilighet, og la det ut på Facebook. Har noen et sted vi kan bråke i et og et halvt døgn? Det ble vanskelig, men Os Rockeklubb tok kontakt, forteller vokalist Torkjell «Toschie» Rød.

– Kjetil Grønvigh ordnet det på to timer, fikk kultursjefen og ordførerens tillatelse, orget møbler, statister og utstyr, sier han. Rockemiljøet, Rock’n’Lol og Varde Film stilte også opp på videodugnaden.

– Det ble jo fest, gliser Toschie.

MAGNET PRODUSERTE

Popartisten Even «Magnet» Johansen har produsert Audrey Hornes fjerde plate, som fikk terningkast 4 i BA og toppkarakter i Metal Hammer Norway.

– Vi vekket sikkert en gammel hardrocker i Even. Han var en briljant teknisk heavygitarist før, sier vokalisten.

– Vi hadde det veldig gøy under innspillingen, gjorde det veldig ærlig og rett på. Jeg er egentlig overrasket over hvor enkelt Even ville ha det. Han korer på platen også, du hører fløyelsstemmen hans, smiler vokalisten.

– Dere låter mer tilgjengelige?

– Vi har egentlig alltid prøvd å skrive fengende musikk. Låtene er kanskje enklere. Bassist Espen Lien har vært med og skrevet låter, og tilført sin bit.

SWEDEN ROCK

Bergensbandet har signert med Napalm Records og skal spille på Sweden Rock og tyske Rock Hard Festival etter slippet av «Youngblood». Det er «Album of the month» i flere tyske magasiner, og markerer et stilskifte fra alternativ metal til klassisk hardrock.

– Vi har gått den veien hele tiden, men det har ikke vært noe bevisst valg, mener Toschie. Bandet har laget låtene sammen denne gangen.

– Vi har følt at vi ikke har fått ut den energien vi har live på plate. Hvis vi bare står der alle fem og spiller og skriver, får det en annen energi.

Audrey Horne bruker hardrockmytologien for det den er verdt, og synger om å spille kort med djevelen.

– Jeg kunne aldri skrevet slike tekster som Whitesnake gjør. Det er litt kleint. Jeg prøver å finne min måte, uten at det blir altfor klisjefylt, mener Torkjell Rød.

GIFTER SEG

I vår drar bergensbandet på turné i Tyskland, og i sommer venter flere festivaler. Men en helg må Torkjell Rød ha fri.

– Jeg skal gifte meg i sommer, og da tar jeg timeout. Det gleder jeg meg veldig til, sier vokalisten med et smil.