Mira Craig, tidligere BA-journalist Vegard B. Normann og programlederne i Radioresepsjonen er involvert i det som er blitt en såpeopera om artistens vekt.

  • Puls

For ett år siden skapte uttalelser om at Mira Craig var «sexylubben» oppstandelse. Avsendere var brødrene Tore og Steinar Sagen, som sammen med Bjarte Tjøstheim står bak det populære formiddagsprogrammet Radioresepsjonen på NRK P3.

Tidligere P3-programleder Trine Grung tok på sin blogg sterk avstand fra at vekten til Craig ble omtalt, og radioprogrammet måtte senere presisere at de ikke hadde ment å såre sangeren.

Tidligere denne uken ble den slanke artisten omtalt igjen .

– Det fettberget klarer aldri å tenke seg tynn, ironiserte Tore Sagen, da Mira Craigs tro på tankens kraft ble diskutert.

Journalist Vegard B. Normann i TV 2 laget en sak på kanalens nettsider om uttalelsene, som Mira Craig omtalte som «patetiske». Der hadde han også benyttet et bilde av Sagen-brødrene i tettsittende trikoter.

Dette har i sin tur ført til at Radioresepsjonen og dets lyttere spammet kommentarfeltet til artikkelen med ubrukelige tips og triks som ble brukt onsdagens utgave av programmet. Tore Sagen, som er kjent for å komme med «drapstrusler» mot lytterne i SMS-konkurranser, kom med lignende trusler mot Normann på luften.

– Det er ingen av disse tipsene som er nyttige, og de går ganske greit i bosset. Noen er småvittige, men jeg synes ikke drapstrusler er morsomme uansett om de kommer fra NRK-komikere eller lytterne deres, forteller TV 2-journalisten til NRK.

– Vegard B. Normann fortjener å dø, men som alle andre ikke før i 90-årsalderen. I første omgang fortjener han bare en full mailboks, forklarer Tore Sagen.

Den siste som har blandet seg inn i saken er Bjørn Eidsvåg, som med jevne mellomrom har vikariert som programleder i Radioresepsjonen. På sin twitter-status går han til følgende angrep på TV 2s kjendisjournalistikk:

«Dumt skal dumt fordrive. Død over kjendispressens kvalmende selvhøytidelighet».