Fikk låne YSL-kjolen

Elin Sogn i den YSL-kjolen.

Elin Sogn i den YSL-kjolen. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Den eksklusive YSL-kjolen som BA skrev om i en vintagereportasje tidligere i år, har fått celebre bein å gå på.

DEL

Det er ikke hver dag «Hotel Cæsar» fyller ti år. Da jubileet skulle markeres trengte skuespillerne noe pent å gå i, og det er her Ane Blich House på Nesttun kommer inn i bildet.

– Vi ble kontaktet av stylisten til Elin Sogn. Hun ville låne en kjole til jubileet, forteller Ane Tønjum, som driver butikken sammen med Anita Hansen Ness.

Dermed sendte de seks kjoler, med en prislapp på til sammen 60 000-70 000 kroner, over til Oslo.

– Hun valgte YSL-kjolen, sier Tønjum og legger til:

– I ettertid har vi fått takkekort fra Elin Sogn, hvor hun skriver at hun fikk mange komplimenter for den, og at hun var veldig fornøyd.

IKON: – Hva betyr det for dere å få en slik forespørsel?

– Det er utrolig stas. Markedet for vintageklær i Norge er lite, og kanskje fører det til at andre også får høre om oss.

– Dette er kjoler som vi ikke forventer å få solgt. Noen av plaggene er regelrett kunst. Det er hyggelig at flere kan ha glede av dem, mener Tønjum.

– Hvorfor tror du hun valgte akkurat den kjolen?

– Når kjolen først sitter, så sitter den som et skudd. Yves Saint Laurent er dessuten en spesiell designer. Etter at han døde, har det blitt noe ikonaktig over plaggene hans.

– Hvem skulle du ønske du kunne kle opp?

– Det hadde vært stas å kle opp Kate Moss eller Keira Knightley. På den annen side er de så flinke til å kle seg, at det hadde kanskje vært gøyere å hjelpe noen som virkelig kunne trenge det, sier Ane Tønjum, uten å nevne navn.

Artikkeltags