– Forakt for lokaldemokratiet

? Kostnadene med Oseana kommer på 210 millioner kroner. Vi får riktignok 40 millioner i momsrefusjon, men det er tøft å gå inn i prosjektets sluttspurt uten de statlige kronene vi har regnet med å få, sier Terje Søviknes til BA.

? Kostnadene med Oseana kommer på 210 millioner kroner. Vi får riktignok 40 millioner i momsrefusjon, men det er tøft å gå inn i prosjektets sluttspurt uten de statlige kronene vi har regnet med å få, sier Terje Søviknes til BA. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Terje Søviknes raser over BAs opplysninger om at prestisjeprosjektet Oseana ikke kommer med på statsbudsjettet for 2011.

DEL

Søviknes er ikke i tvil om at Oseana må prioriteres foran Arena USF.

– Jeg unner USF en oppgradering, men i respekt for lokaldemokratiet og de forventninger som er skapt om et spleiselag også for Oseana, må dette prosjektet først fullføres. Til nå er det kun staten som ikke har bidratt, sier Søviknes til BA.

  • Puls

Arena USF er inne på statsbudsjettet for 2011, som betyr at det kun er fylkets andel som mangler for at USF Verftets gigantiske ansiktsløftning kan realiseres.

RASER

I gårsdagens BA sa kulturbyråd Harald Victor Hove klart fra at fylket må prioritere USF foran Oseana på Os, ikke minst fordi alle signaler tyder på at kulturhuset Oseana nok en gang forbigås på statsbudsjettet.

Dette får Søviknes til å steile.

– Etter å ha søkt om midler fra Kulturdepartementet de siste fire årene, samt vært øverst på fylkets prioriteringsliste i tre år, er det utrolig om Oseana skulle bli forbigått nok en gang. I så fall viser Ap og den rødgrønne regjeringen nok en gang forakt for lokaldemokratiet, sier Os-ordføreren.

Han viser også til at Hordaland fylkeskommune har opprettholdt sin førsteprioritering av Oseana, senest på et møte tidligere i høst mellom departementet og fylket.

DOBBELTROLLE?

– Om det ligger partipolitiske preferanser i en prioritering av USF Verftet fremfor Oseana, kan man bare spekulere i. Men det er en kjensgjerning at Aps førstedame i Bergen, Ruth Grung, også er styreleder i USF Verftet, påpeker Søviknes.

– Har det faktum at Oseana reises i en Frp-kommune, noe å si, lurer han videre på.

– Private givere har snart bidratt med 80 millioner kroner til Oseana, mens USF Verftet utelukkende skal realiseres med offentlige tilskudd. Mange spørsmål melder seg. Men jeg håper selvsagt at ryktene om at Oseana ikke får penger, er grunnløse, sier Søviknes.

TØFT UTEN STØTTE

Han innrømmer at situasjonen blir tøff hvis ikke Staten åpner lommeboken.

– Kostnadene med Oseana kommer på 210 millioner kroner. Vi får riktignok 40 millioner i momsrefusjon, men det er tøft å gå inn i prosjektets sluttspurt uten de statlige kronene vi har regnet med å få.

– Har du penger i bakhånd?

– Ikke nå. Kommunestyret i Os får saken på bordet 26. oktober. Der må vi i så fall finne ut hvordan vi skal håndtere den videre fremdriften, sier Søviknes.

Artikkeltags