Fra trommeslager til popsanger

Jens Erik Aasmundseth (25) ville prøve noe helt nytt. Det resulterte i fire ja fra «Idol»-dommerne , og en billett videre til Oslo.

Jens Erik Aasmundseth (25) ville prøve noe helt nytt. Det resulterte i fire ja fra «Idol»-dommerne , og en billett videre til Oslo. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Jens Erik Aasmundseth (25) er vanligvis å se med trommestikker i Major Parkinson. Fredag overbeviste han «Idol»-dommerne.

DEL

– Jeg har alltid brydd meg litt for mye om hva andre synes. Nå var det på tide å gi blaffen og prøve noe nytt, sier 25-åringen som er fra Fjell kommune utenfor Bergen.

LÅ KLAR I 12 ÅR

Sangen han opptrådte med, «There She Goes», ble skrevet allerede som 13-åring, og har ligget i nattbordskuffen siden. De siste årene har Major Parkinson-trommisen dedikert til bandkarrieren, og startet nylig opp popbandet The Beauty, der han selv er vokalist.

– Det var helt klart en motivasjonsfaktor som hjalp meg til å stille i «Idol». Målet var å gjøre en egen låt for en så kompetent jury, forteller Aasmundseth.

OMVELTNING

Aasmundseth legger ikke skjul på at overgangen fra trommis til vokalist var en stor og utfordrende omveltning.

– Det har noe med mestringsfølelsen å gjøre. Man føler seg trygg bak på scenen, men med en gang man står fremst, blir det noe helt annet, forteller han.

– SKITNERVØS

Både Gunnar «Greve» Gest og Esben «Dansken» Selvig ble svært imponert over 25-åringens fremføring. Til tross for at han fikk full pott hos dommerne, føler Aasmundseth selv han kunne gjort det bedre.

– Alle sa ja, noe som var veldig stort. Før jeg gikk inn var jeg selvfølgelig skitnervøs, siden jeg bare har sunget i to år, forklarer 25-åringen som lar seg inspirere av blant annet Coldplay.

SNUDD LIVET PÅ HODET

Dersom han skulle gå hele veien til topp, mener Aasmundseth at det vil åpne svært mange dører.

– Det hadde vært en drøm å vinne. Jeg har et ønske om å leve av egne låter. Så det ville garantert snudd opp ned på livet mitt.

– KNUSTE DRØMMER OG PARANOIA

25-åringen mener «Idol» er en flott måte å promotere seg selv på, i tillegg til at man lærer mye om produksjon og casting. Likevel fortalte han ingen at han faktisk dro på audition.

– Jeg ville ikke bygge noen forventninger. Det var mange knuste drømmer som kom ut døren, så jeg ble nesten paranoid og skjønte ingenting da jeg gikk videre.

Til tross for at nervøsiteten nesten tok overhånd, angrer Aasmundseth ikke på at han tok utfordringen.

– Jeg er ekstremt motivert for å lage musikk nå. Jeg gjør det ikke fordi jeg må, men fordi jeg ikke kan la være, sier han med et smil.

Artikkeltags