Full tillit til Høyersten

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det ekstraordinære styremøtet hos Kunstmuseene i Bergen er ferdig.

DEL

På styremøtet ble det diskutert om museumsdirektør Erlend Høyersten fortsatt har styrets tillitt.

Allerede dagen etter tyveriet kunne antydet nestleder i styret, Ruth Brudvik, at Høyersten satt trygt.

– Det blir feil å kreve direktørens avgang, men jeg skjønner at alle som har gitt gaver kan bli oppbrakt. Dette er et anslag mot fellesskapets kulturskatter, sa hun til BA.

Informasjonssjef Henrik A. Berg opplyser følgende til BA klokken 14.30 torsdag.

– Styret har full tillit til Erlend G. Høyersten. De mener at han har håndtert jobben og sikkerhetsspørsmålet på en god måte og spesielt fornøyd er styret med at han besluttet å pakke ned Kinasamlingen, sier Berg til BA.

Tirsdag denne uken møtte BA Erlend Høyersten inne i den nå tømte Kinasamlingen. Da snakket han blant annet om den krasse kritikken som har kommet i kjølvannet av innbruddet.

– Det har kommet kritikk både på våre rutiner og vår interne faglige kompetanse som gjør meg forbannet. Det kom ord som «slendrian» fra mennesker med ganske perifer kjennskap til dette på et tidlig tidspunkt, fortalte Høyersten.

Han siktet til Herman Frieles uttalelse i BT samme dag som innbruddet fant sted. «Med et slikt slendrian fortjener vi nesten å bli rundstjålet igjen», sa den tidligere ordføreren.

– Slike uttalelser gir oss ingen mulighet til å forsvare oss siden informasjon om sikkerheten og sikkerhetsrutinene er hemmeligstemplet, kontret Høyersten.

Se video fra innbruddet her.

Artikkeltags