Gabrielle lover å overraske i kveld

Gabrielle spiller på Topp 20-konserten på Festplassen onsdag.

Gabrielle spiller på Topp 20-konserten på Festplassen onsdag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Gabrielle lover overraskelser under «5 fine frøkner» på VG-listens Topp 20 show, men vil ikke røpe noe mer enn det.

DEL

– Jeg kan trygt si at vi har lagt til noen finesser for å ta bort den forutsigbarheten jeg selv ikke ønsker å oppleve når jeg går på konserter. Så får resten bli en gave til de heldige som møter opp, sier Gabrielle hemmelighetsfullt.

I kveld gjester Gabrielle Leithaug Topp 20-showet på Festplassen.

GODT PÅ HJEMMEBANE

For bergensartisten er en stor del av gleden med å spille live nettopp overraskelsesmomentene. Dermed er artisten svært tilbakeholden om hva som skjer på den kommende konserten.

– Det er alltid en utrolig god følelse å spille på hjemmebane. Jeg føler meg hjemme her og vet at mange av mine lyttere er nettopp fra Bergen, noe som gjør det enda mer spesielt og personlig å spille her, sier Gabrielle til BA.

Hun ble for alvor kjent med monsterhiten «Ring meg», etterfulgt av populære låter som «Regn fra blå himmel», «Medvind (med vin)» og «Bordet». Til tross for å ha skapt hitlåt etter hitlåt, prøver Gabrielle å ikke la seg påvirke av det.

– Jeg tror det er noe man lett kan la seg påvirke av i en tidligere fase av karrieren, der man hele tiden er opptatt av å bevise noe. Nå er jeg kommet til et sted der jeg stoler på meg selv og ikke minst folkene jeg jobber med, understreker hun.

MÅ TILBAKE TIL KJERNEN

I høst slipper Gabrielle nytt album. Før hun går i studio sorterer hun ut unødvendig press.

– Å sortere ut unødvendig press utenfra er en viktig kunst om man skal vare i denne bransjen. Nå gjør jeg det jeg føler for og passer samtidig på å utvikle meg selv, tenke nytt og samtidig bevege meg fremover sammen med lytterne mine, sier hun, og utdyper;

– Det verste man kan gjøre er å gå i studio for å prøve å gjenskape en tidligere låt. Man må skrelle bort alt for å komme tilbake til kjernen av skapelsesprosessen.

Da BA snakket med Gabrielle, satt hun hjemme og hørte musikken sin bli spilt i parken utenfor stuevinduet.

– Det er den mektige følelsen jeg sitter med denne sommeren. Jeg kan ikke få sagt nok hvor takknemlig jeg er som får spille for så mange tusen personer rundt på festivaler hver helg og vite at mange av dem har fulgt meg siden starten.

PERSONLIGE TEKSTER

– Hvor finner du inspirasjon?

– Så lenge jeg kjenner meg trygg i jobben min, kan jeg tillate meg å åpne opp mine innerste tanker i musikken. Det er nettopp det som inspirerer meg. Livets ærlige ups and downs, om det så er historier jeg hører, filmer jeg ser eller sterke minner fra egen hverdag.

For to år siden kom debutalbumet «Mildt sagt». Til høsten ventes det nytt album.

– Hvordan er det å være artist i Norge i dag?

– Jeg har i snart fire år jobbet jevnt og målrettet for å beholde jobben min som artist, og nøkkelen for meg er å fortsette å skape nye bilder gjennom musikken og være tro mot mine egne vibber, sier hun.

Da Gabrielle laget musikkvideoen til «5 fine frøkner» i vår, tok hun et oppgjør med kroppshysteriet.

– For meg er det helt unaturlig å spille på sex, det har ingenting med musikken å gjøre, sa hun til Dagbladet.

Artikkeltags