– Gratulerer, Bergen, med en ny stjerne

Tomine Mikkeline Eide i duett med en henført Heine Totland.

Tomine Mikkeline Eide i duett med en henført Heine Totland. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Gratulerer Bergen, med en ny stjerne, sa Heine Totland allerede etter Tomine Mikkeline Eides første opptreden, og akkurat da var det ikke for store ord.

DEL

Og når Maria Mena kom på rett etterpå, badet i rødt lys for å fremføre sin egen julehymne «Home for Christmas», var det en fin overgang fra den bergenske gullstrupen, nesten som om det skulle gå en naturlig linje.

Gisle Børge Styve og Heine Totland var årets kapellmestre under den årlige BKK-julekonserten i Johanneskirken, og dermed ble det jul på varieté-vis.

Totalt sett en god pakke med julestemning, selv om deler av den var pakket inn i amerikansk glanspapir.

Verdt ventetiden i regnet for dem som hadde stått lengst i kø.

Mens de musikalske vertene showet seg gjennom julerepertoaret, ble det opp til det bergenske stortalentet Tomine Mikkeline Eide å stå for den høytidelige julen. Det gjorde hun først med «Sonjas sang» fra «Reisen til julestjernen», og senere med «Angels We Have Heard», basert på Bach, i duett med en henført Heine Totland. Men selv om Heine og makkeren showet en del, så kunne også de by på mer vare innslag, ikke minst da Totland fremførte sambygding Kenneth Sivertsen sin julesang «Det var ein gong».

Kapellmesterne nådde et show-messig høydepunkt med sin egen juleversjom av «Bohemian Rhapsody», komplett med sppiltthopp foran alteret og «nisse really matters» som avslutningsstrofe.

Så pass langt unna den høytidlige julefeiringen som det går an å komme, men til entusiastisk respons.

Lørdag er det to nye konserter: klokken 1730 og 2100.

Artikkeltags