– Gratulerer, Jørg-Fredrik!

Artikkelen er over 18 år gammel

Kjendisene strømmet på fra fjern og nær for å feire 70-årsdagen til bergenseren Jørg-Fredrik Heinichen Ellertsen i går kveld.

DEL
– Gratulerer så mye med dagen stemte de i, en etter en, Hege Schøyen, Øyvind Blunck, Nils Vogt, guttene i Dizzie Tunes, Gitarkameratene Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen og Jan Eggum med sin kjæreste Kaia Huuse.

For de kom i flokk og følge, over hundre i tallet, til Ellertsens eget Dizzie Showteater i Oslo i går kveld. Der var det klart for middag, festivitas, taler og underholdning til langt ut i de aller minste timene. Selv var levemannen i strålende form, og omgav seg også med karnevalsdamer fra Rio. De var en gest til bergenseren, som nylig besøkte landet, og visstnok trivdes veldig godt.

ARTISTENES MANN
Wenche Myhre var blant de med lengst klem til Jørg-Fredrik, mens kjente kropper fra sal og scene, i sitt beste tøy, bukket og neiet i øst og vest for bergenseren. Selv måtte Ellertsen bortpå en av sine mest trofaste artister, Øyvind Blunck for å stryke ham vennlig på kinnet.

Årsaken til alt oppstusset for den for allmennheten ganske så ukjente bergenser, er at han i årevis har vært mange av de samme artistenes bakmann og impresario.

– Jeg forsøker å ha de beste folkene med meg, og dette er som i idrettslivet, støtteapparatet er viktig, mener jubilanten, som egentlig fylt år fredag, og som tok imot sammen med sin kone Anne Margrethe.

Jørg-Fredrik flyttet fra fødebyen sin for mer enn 40 år siden, men regner seg fortsatt som erkebergenser.

Midt på 60-tallet skjøt han den store gullfuglen innen showbiz da han bar frem Dizzie Tunes for det norske folk. Da Ellertsen trakk seg tilbake fra impresariolivet i 1988 var han mangemillionær. Ifølge regnskaper kontrollerte han da verdier for om lag 40 millioner kroner.

– Vi har gjort en overenskomst. Jeg bryr meg i grunnen mest om teater, og det var naturlig at Anita Nyhagen (mangeårig partner) tok med seg artistene, sa Ellertsen, da han passerte pensjonsalder og hans imperium ble delt i to i all minnelighet i 1998.

Millionene har han blant annet tjent gjennom et omfattende samarbeid med Dizzie, Grethe Kausland, Benny Borg, Vazelina Bilopphøggers, Blunck og Schøyen, Jon Skolmen og Gitarkameratene.

I går kveld manglet bare et par av Dizzie-guttene, samt Sven Nordin da festen startet. Sistnevnte sto på scenen i Bergen med sitt kritikerroste enmannsshow, «Hulemannen».

Artikkeltags