Gullrute-rush til «Fjorden Cowboys»

Joar Førde og Leif Einar Lothe, alias Lothepus, fortsetter på TV 2 Zebra.  Regissør Hildegunn Wærness seiler med videre, men bare som konsulent.

Joar Førde og Leif Einar Lothe, alias Lothepus, fortsetter på TV 2 Zebra. Regissør Hildegunn Wærness seiler med videre, men bare som konsulent. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi spøkte om Gullrute-antrekk da vi var på opptak i en kloakktunnel, så da er det herlig at mitt løfte om galla viser seg å gå i oppfyllelse, sier «Fjorden Cowboys»-regissøren til BA.

DEL

«Fjorden Cowboys» følger barndomskameratene Joar Førde og Leif Einar Lothe, alias Lothepus, på ulike anleggs- og sprengingsoppdrag. Gullruten-nominasjonen i klassen «Beste Dokusåpe», er allerede kjent, nå er det i tillegg klart at serien i er nominert i fire ulike kategorier under Gullrutens fagpris.

– Det var under første opptaksdag, mens fotograf Stian Servoss sto til knes i kloakk, at jeg måtte motivere ham med å be ham tenke på hvilken dress han skulle ha på seg på Gullruten-utdelingen, sier regissør Hildegunn Værness til BA.

Bergens-regissøren måtte kjempe for å få realisert serien om anleggscowboyene i Hardanger.

– Da jeg skulle selge inn prosjektet fremhevet jeg at det handler om en helt spesiell livsstil, men jeg ble hele tiden spurt «hva ligner det på»? Etter fem Gullrute-nominasjoner føler jeg at vi har levert noe spesielt, sier regissøren, som kjente til den uavhengige livsstilen til anleggsfolk og bønder langs Hardangerfjorden fra sin egen oppvekst.

SKAMLØS LIVSGLEDE

– De jobber knallhardt i hverdagen, men så nyter de livet og har en skamløs livsglede når de har fri.

– Samtidig gikk du inn et machomiljø?

– Det gjorde meg absolutt ingenting. Det har jeg opplevd blant geriljasoldater i Sør-Amerika også. uten at jeg var redd. Da var det nok heller en utfordring for Joar og Lothepus å bli herset rundt av dame på 1,63. Noen ganger lot jeg de tro at de hadde kontrollen, for å stimulere egoene deres, humrer regissøren, som er i samtaler om en oppfølger.

Fagpris-nominasjonene til «Fjorden Cowboys» er beste regi til Hildegunn Wærness, beste klipp til Erik Andersson, beste grafikk/vignett til Stian Servoss og beste originalmusikk til Olav Øyehaug.

Artikkeltags