ORBO & the Longshots lanseres i disse dager i Amerika.

Bandet slapp albumet «Prairie sun» i september i fjor og høstet meget gode kritikker.

Onsdag slapp de også en musikkvideo for hitlåten «Nights Don't Belong To Us (No More)».

  • Se videoen i bunnen av artikkelen!

Den har ikke gått upåaktet hen - hvert fall ikke i Hollywood.

ROS FRA CROWE

Stjerneskuespiller Russel Crowe, kjent fra filmer som Gladiatoren og American Gangster, har nemlig kommentert videoen på mikrobloggnettstedet Twitter. Og her får vidoen skryt. Han har også retvitret videoen til sine 380 000 følgere.

New-zealenderen har selv gitt ut musikk.

– Jeg har hørt at han er veldig musikkinteressert, så det er jo kjempekult, sier vokalist ORBO, eller Ole Reinert Berg-Olsen, som han egentlig heter.

Timingen kunne ikke vært bedre. I disse dager sikter nemlig bandet mot utlandet og en USA-turne venter rett rundt hjørnet.

– Når man skal erobre USA er det viktig å ha Hollywood med seg. Det viser seg at selv kjendiser har god musikksmak, ler Berg-Olsen.

FILMSTUDENT FÅR RÅD FRA CROWE

Men det er ikke tilfeldig at Russel Crowe kom over musikkvidoen. Eller det vil si, tilfeldig er det, men det hele har sin forhistorie.

Og det er her filmstudent Christoffer Møgster (19) fra Bergen kommer inn.

Videon er nemlig laget av filmstudenter fra 1. klasse ved Norges Kreative Fagskole, blant disse unge Christoffer Møgster.

Og han har vært «Twitter-tjommie» med Russel Crowe siden september 2010.

– Det hele startet med at jeg twitret at jeg lå i sengen min mens jeg prøver å forfølge drømmen min om å bli regissør. Da svarte Russel Crowe om at jeg måtte komme meg opp av sengen hvis jeg skulle forfølge drømmen min, ler Møgster.

De fortsatte å sende twittermeldinger til hverandre og Russel Crowe kom blant annet med en bokanbefaling til Møgster.

– Han drev å testet meg for å se om jeg virkelig hadde lest boken. Boken handlet om å forfølge drømmene sine og han ba meg om å tolke tematikken Han var tydeligvis fornøyd med svaret, for like etter begynte han å følge meg på twitter, forklarer Møgster.

Dermed svarte Crowe da Møgster onsdag la ut vidoen på sin twitterprofil og ba om tilbakemeldinger fra sine følgere.

Han sendte ikke meldingen direkte til Crowe, men han følger tydeligvis 19-åringens tweets med omhu.

Russel Crowe svarte: «I like it, Chris. Well done.»

– Helt siden han begynte å følge meg har han gitt meg tilbakemeldinger på de filmene jeg har lagt ut. Forrige gang jeg la ut en musikkvideo kommenterte han for eksempel at det var gjenskinn i linsen fra basstrommene. Det prøvde jeg å unngå denne gangen, sier Møgster.

– Har han blitt en slags mentor for deg?

– Ikke akkurat en mentor, men det er klart at jeg setter pris på tilbakemeldingene og tipsene. Det er noe jeg tar med meg videre og lærer av, svarer han.

– Hva er drømmen?

– Det er å kunne leve av å lage film og fortelle historier.