Terningkast 3: Hard nazizombie-kost

Det ligger an til et stort zombieoppgjør i oppfølgeren til Død snø.

Det ligger an til et stort zombieoppgjør i oppfølgeren til Død snø. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tommy Wirkola får dreis på nazizombiene i oppfølgeren til «Død snø». Men han gjør også noen feilskjær.

DEL

Nazizombiene var ikke ferdige med slaktingen i «Død snø». De har et oppdrag. Det er storyen i «Død snø 2», der den eneste overlevende fra forrige film må finne ut hvordan han slår de levende døde.

Enter: The Zombie Squad fra USA. Og de er selvfølgelig ikke helt som forventet.

Wirkola har lagt inn en morsom vri i at nazidødaren Martin ikke lenger er helt seg selv. Han har bokstavelig talt fått et våpen i hendene. Det gir uante muligheter i møte med nazizombiene. Og det blir et blodig, tarmdragende oppgjør med tanks i Nord-Norge.

SPESIALEFFEKTER

«Død snø 2» er ikke bare et sykt påfunn dratt ut til en film, Wirkola har utstyrt tyskerne med en bakgrunn og jobbet med zombiehistorien. Det er synlig at han også har brukt en del penger på spesialeffekter som får hodeavriving og knusing av kropper til å se ganske realistisk ut.

Oppfølgeren har selvfølgelig mistet litt overraskelsesmoment, men kunne vært en klassisk zombiekomedie. Latteren setter seg likevel fast i halsen når barn drepes og organene dras ut. Der går Wirkola over streken.

Noen av scenene fra det store zombieslaget ser også ut som et karneval som ender i slåssing på en slette. Ikke alle maskene og statistene er jobbet like mye med. Dialogen kunne også vært bedre.

NERDETE

Lyspunktene er en nerdete Zombie Squad der Martin Starr gjør mye ut av sin rolle, Ørjan Gamsts fåmælte men truende nazileder Herzog og en herlig dum politimann i Hallvard Holmen. Tommy Wirkola får oss til å le av dumme folk. Mens Vegar Hoel gjør det han må som antihelten Martin.

Tåler du ikke å se tarmer dras ut og brukes som våpen, holder du deg unna. Selve det blodsprutende zombieoppgjøret gjør at dette kanskje er mest for zombiefilm- og splatterfansen.

Premiere 12. februar.

Artikkeltags