Heddapris til Hordaland

Hordaland Teater mottok Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling. Fra venstre Karoline Krüger, Silje Sandodden Kise, Ljudmil Nikolov, Elise Sundal og Trond Birkedal.

Hordaland Teater mottok Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling. Fra venstre Karoline Krüger, Silje Sandodden Kise, Ljudmil Nikolov, Elise Sundal og Trond Birkedal. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det var kjempegøy, sier teatersjef Trond Birkedal.

DEL

Hordaland Teater har fått sin første Heddapris for «Veggen». Den er kåret til beste barne- og ungdomsforestilling.

–Selvfølgelig er det stas å få den anerkjennelsen en sånn pris er, sier teatersjef Trond Birkedal. Han hadde også regien på «Veggen». Den tar for seg hvordan konflikter og kriger oppstår rundt stengsler mellom mennesker og kulturer. Karoline Krüger komponerte musikken og var en av skuespillerne i forestillingen.

Heddaprisjuryen mener det er en lekende forestilling som utnytter alle teatrets muligheter.

«En fantasieggende scenografi er det visuelle motstykket til den varierte og suggestive musikken, og begge skaper sammen et sjeldent vakkert og poetisk univers».

UTVIKLET FRA IDÉ

–Dette har vært et gruppearbeid der alle på scenen, scenografi og lys har vært med på å utvikle idéen, forteller teatersjefen og regissøren.

–Vil «Veggen» bli vist igjen etter denne prisen?

–Dekorasjonen er tatt vare på og musikerne og skuespillerne er i Bergen, men den er ganske dyr å gjøre. Budsjettet tilsier ikke at vi har mulighet til å gjøre det i 2012. Men det er mulig å ta den opp igjen, sier Birkedal.

Forestillingen fikk terningkast 4 i BA under tittelen «Utfordrende og mørkt barneteater». Anmelderen fremhevet Karoline Krügers medrivende og stemningsskapende musikk.

Ane Dahl Torp fikk Heddaprisen for beste kvinnelige hovedrolle, mens Mattis Herman Nyquist tok prisen for beste mannlige hovedrolle. «Abrahams barn» på Det Norske Teatret ble kåret til årets forestilling.

Artikkeltags