Musikalkomedie «1929 – Oppgjøret i Capo by» Av Grim Moberg, Maren Kvinge, Maria S. Næss, Pablo Tvedt, Tarje OtreMed: Lars Jacob Sjaastad, Jørgen Stensrud, Marcus Jæger, Marie S. Hultgren m.fl.

Fana Skoleteater har grunn til å feire sine 25 år, så mange talenter som har kommet fra denne scenen. Mafia- og musikalkomedien «1929 – Oppgjøret i Capo by» skuffer heller ikke.

Politiinspektør Bookman i Lars Jacob Sjaastads skikkelse fikk latteren til å runge som en rappkjeftet kollega av Staalesens politietterforsker Hamre. Han overfalt stadig scenen utstyrt med treffsikre replikker, hatt og Fleksnes-brun frakk. «Det lukter muffins» var slagordet.

Andreklassingen levde seg virkelig inn i rollen, enten det gjaldt sutring over kjønnskvotering eller utblåsninger til mindre intelligente underordnede som konstabel Hanne Jern – artig spilt av Andrea Brunner.

På den andre siden av loven sto tredjeklassingen Jørgen Stensrud som den dresskledde mafialederen Al Calzone. Han så virkelig ut som han nøt å være mafioso, med utstudert «Gudfaren»-kroppsspråk, sans for mafia-moments, og en egen trygghet på scenen. Debutanten Marcus Jæger, som spilte mafiaarvingen Alejandro, viste også gode takter.

Mens Marie Sjøstrøm Hultgren sang gåsehud på oss som barsangerinnen Wenche Moss, i «Kill Bill»s «Bang Bang».

Bareieren Jack Daniels’ familie står mot mafiafamilien Calzone i denne musikalkomedien skrevet av tidligere Fana Gymnas-elever. En dyster hemmelighet og et planlagt ran setter kjepper i hjulene for Alejandro Calzone og Evita Daniels’ kjærlighet.

Manusforfatter Grim Moberg & Co har lagt inn mange vrier, og originaler som rullestol-stand up’eren Captain Morgan og den whiskyglade journalisten Dag Snytt. Sistnevnte ble spilt med medrivende iver av Jacob Mæhle.

Legg til mange kjente melodier, god massekoreografi, et bra band og sangere som Marie Sjøstrøm Hultgren, og du har en garantert suksess.

At enkelte skuespillere bare leverte replikkene sine og ikke var på nivå med de største talentene, samtidig som handlingen til tider sto litt stille, gjør at terningen stopper på fire.

Men flere av disse amatørskuespillerne har garantert mer å gi. Merk deg komitalentet Lars Jacob Sjaastad.