Gå til sidens hovedinnhold

Her er den nye Troldhaugen-direktøren

Artikkelen er over 8 år gammel

Arvtageren til Ingrid Røynesdal ble presentert for de ansatte på Troldhaugen i dag.

18. februar ble det kjent at Troldhaugen-direktør Ingrid Røynesdal er ansatt som ny direktør ved Oslo-Filharmonien. Hun forlater Troldhaugen og Bergen og begynner i sin nye jobb 1. august.

Den nye direktøren på Troldhaugen heter Sigurd Sandmo. Han har vært daglig leder for Lepramuseet og er i dag utstillingsleder ved Bymuseet.

22 SØKERE

I vinter ble stillingen som direktør ved Edvard Grieg Museum Troldhaugen lyst ut, og da søknadsfristen gikk ut 2. april var det 22 søkere som hadde søkt stillingen. I etterkant trakk to av søkerne seg.

– Vi hadde mange kompetente og interessante søkere. Det var to intervjurunder og Sigurd fikk tøff konkurranse, men fremsto likevel som en ener, fortalte Kode-direktør Erlend Høyersten til BA etter at han hadde presentert Sandmo.

– Han har veldig egnet for stillingen blant annet fordi han har en tydelighet i sin lederstil og vet hva han vil med en slik stilling. Han har den tyngden som skal til for å utvikle museet videre, fortsatte direktøren.

Høyersten innrømmer at det er trist å miste Røynesdal.

– Det blir et savn etter Ingrid. Hun har vært veldig sterk på å skape oppmerksomhet og like sterk på programmeringen. På den andre siden tilfører Sigurd oss masse, blant annet med sin kompetanse på museumsutvikling.

Sandmo selv ville ikke gå høyt ut med sine ambisjoner for Troldhaugen i tiden fremover.

– Jeg har akkurat møtt de ansatte her og vil ikke komme med noen store programerklæringer i dag, men det er klart at jeg har tenkt på flere ting, blant annet hvordan totalopplevelsen av Troldhaugen kan bli enda bedre for publikum.

ATTRAKTIV STILLING

Den tidligere utstillingslederen på Bymuseet reagerte raskt da stillingsutlysningen kom i vinter

– Alle som er opptatt av byens museer og Bergen som museumsby har fulgt Ingrid Røynesdal tett og det er trist at hun slutter. Samtidig var det en av de mest attraktive museumsjobbene i Bergen som ble ledig og jeg var ikke i tvil om at jeg skulle søke.

Kommentarer til denne saken