Her er grafittiverket

Kurator og grafittimaler Dilom før åpningen av veggen på Sentralbadet torsdag ettermiddag.

Kurator og grafittimaler Dilom før åpningen av veggen på Sentralbadet torsdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Men stillasene var ikke fjernet før åpningen. Det skjer ikke før til uken.

DEL

«Bergen skal være et toneangivende senter for graffiti som uttrykksform, både i norsk og nordisk sammenheng. Premissene for arbeidet med graffiti og gatekunst skal styres av uttrykkenes visuelle og utrykksmessige egenart». Slik lød hovedmålet for Byrådets handlingsplan for graffiti og gatekunst i Bergen, som ble offentliggjort i mai i år.

DYRISK
Seksjon for kunst og kultur inviterte fire kjente europeiske graffitiartister til å fornye den største veggen på Sentralbadet - sammen med tre bergensbaserte graffitimalere. Torsdag ettermiddag var det offisiell åpning av veggen. Vi tok en prat med kurator Dilom.

– Jeg tenkte i utgangspunktet at jeg ville ha med folk som lager tydelige karakterer og ettehvert peilet vi det inn på et dyretema. Det har vi fått til - på en spesiell og fin måte, forteller han og peker på elefanten og de grafittitefegnede elementene fra fuglelivet på veggen ut mot Komediebakken.

Den øverste delen av den aktuelle veggen på Sentralbadet har faktisk stått urørt i seks år. Veggen har vært lovlig graffitivegg siden 2005. Nå håper Dilom at folk lar det nye verket stå i fred.

– Det er jo alltid en fare for at noen maler over slike ting som dette, men vi håper folk viser respekt.

VERK PÅ PLASS
Dilom anslår at de syv gatekunstnerne har brukt mellom 30 og 35 timer fra de startet på veggen til den stod ferdig til åpningen. Stillaset var derimot ikke fjernet til åpningen.

– Det får vi dessverre ikke fjernet før i neste uke. Vi hadde håpert noen kunne tatt det vekk i morgen, men det fikk vi ikke til, forteller han.

Dems fra Spania, Nychos fra Østerrike, tyske Mr. Woodland og Raveo fra Bulgaria er de utenfra Bergen som har bidratt på veggen. Dilom maler selv , sammen med bergensbaserte Nemesis og Bares, i tillegg til å ha rollen som kurator. Bergensrapperen Verk deltok også på åpningen torsdag kveld.

Artikkeltags