Gå til sidens hovedinnhold

Her skal det bli veldig kaldt og vått

Artikkelen er over 7 år gammel

Leiligheten som Madeleine Christensen (20) befinner seg i, er egentlig et basseng på Akvariet som skal fylles med iskaldt vann.

Det er en omfattende musikkvideoproduksjon som finner sted i mørket, på en tid da naboene, pingvinene, vanligvis skal ha kveldsro.

Produksjonsteamet er fra TV2, og låten er opprinnelig skrevet som promo for tv-serien «Homeland». Frode Langhelle og Ole Martin Rongved, som begge til daglig jobber med TV-promo, er låtskriverne.

–Det har hendt før at låter laget for TV-promo har blitt utgitt som fullstendige låtproduksjoner. Men vi har absolutt aldri vært så ambisiøse med musikkvideobiten før, sier låtskriver og produsent Ole Martin Rongved.

OVERSVØMMES

–Utgangspunktet var jo «Homeland», og i den serien har vi en hovedperson som presses fra alle kanter. Det presset har vi tenkt å vise på en veldig konkret måte, sier han mens alt rigges på plass.

Det som skal skje er at Madeline Christensen, bergensjenten med erfaring både fra «Norske talenter», «X Factor» og «Idol», opplever å bli oversvømt av vann, mens hun spiller piano.

–En av motivasjonene er å vise hva vi kan få til i Bergen. Den velviljen man møter overalt her, er en av grunnene til at vi klarer det, i tillegg til at vi har et proft miljø.

–Vi trodde vi hadde verdens mest absurde idé da vi spurte Kees Ekeli på Akvariet: «er det mulig å tømme et basseng, dekorere det, og fylle det med vann igjen?». Han svarte bare «det går greit!».

–Det blir kaldt og vått for vokalisten?

–Vannet må være klarest mulig, og da er det en temperatur på syv grader som er det gunstigste, forklarer produsenten.

–Heldigvis er det en tropisk sone rett innenfor, slik at hun får varmet seg raskt. Så vi hiver henne fra ulvene og inn til slangene, sier Rongved lattermildt.

–Jeg regner med at våtdrakten holder kulden unna og at slangene holder seg inni buret, sier Madeleine Christensen håpefullt.

–Uansett er denne musikkvideoen verdt å lide litt for?

–Absolutt, forsikrer hun. Men det er før vannet skrus på.

Kommentarer til denne saken