• Debatten har allerede tatt fyr - hva mener du om bokstavene på Sandviksfjellet? Si din mening her.

Denne uken leverer kunstner Arne Rygg et bergensk svar på filmby-symbolet. Rygg skal smykke fjellsiden med ordene «Gud, Kong Harald, Norge», i store Hollywood-bokstaver.

Dette bestemte Byråd for byutvikling, Lisbeth Iversen, da ankesaken til kunstprosjektet «By-fjell» kom opp i slutten av forrige uke. Da ble Grønn Etats avslag fra november opphevet.

– Kjempespennende, synes kunstneren selv, som er veldig klar til å sette i gang.

Egentlig skulle bokstavene vært på plass allerede. Men nå kommer Ryggs hollywoodske kunst-baby på plass – en uke forsinket.

– Jeg har med meg to fjellklatere, forklarer han når BA skeptisk spør hvordan han har tenkt å gjennomføre planene sine.

Bokstavene er satt sammen på fire performerte vinylduker med fem meter høye bokstaver. Disse skal boltes til fjellsiden ved hjelp av en wire og fjellklatrerbolter.

– Hva er det du vil si med denne teksten?

– Det er et budskap som har noe med fjellet å gjøre. Jeg vil heller ha fokus på fjellet enn på bokstavene. Jeg tenker at jeg ikke skriver det på fjellet, men at jeg oppdager budskapet der, sier Rygg til BA.

Ideen til «By-fjell» fikk han på reise til Agadir i Marokko, der det samme er gjort.

Budskapet hans, «Gud, Kong Harald, Norge», komme på plass i løpet av denne uken, og skal pryde fjellsiden nedenfor Sandvikspilen fremt til julaften. Rygg, som er meget klar over at bergenserne har det med å la seg engasjere sterkt når det kommer til noe så kjært som byfjellene, understreker at han ikke mener å provosere.

– Det er et fint rom for diskusjoner, mener Rygg selv.

Hva mener du om bokstavene på Sandviksfjellet? Si din mening her.