Hulen fyller førti

I år er det 40 år siden Hulen åpnet for første gang. PR-ansvarlig Geir Ask-Henriksen lover en innholdsrik jubileumsfeiring for det studentdrevne konsertstedet.

I år er det 40 år siden Hulen åpnet for første gang. PR-ansvarlig Geir Ask-Henriksen lover en innholdsrik jubileumsfeiring for det studentdrevne konsertstedet. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

I 1969 gikk studentene ved Universitetet i Bergen bokstavelig talt under jorden. Nå, 40 år senere, skal Hulen feires som seg hør og bør.

DEL

Den studentdrevne rockeklubben i det tidligere tilfluktsrommet under Nygårdshøyden, fylte formelt 40 den 17. mai i år. Men jubileumsfeiringen skjer for fullt fra 14. til 19. september, med konserter hver kveld, foredrag og fester.

– Programmet er ikke endelig spikret ennå. Men blant artistene som er klare er Casiokids, som selv har femårsjubileum. De feirer sammen med oss tirsdag 15. september med skikkelig bursdagsselskap. Det blir brus, godteri, kaker, selskapsleker og filmfremvisning, lover PR-ansvarlig ved Hulen, Geir Ask-Henriksen (23).

Bjørn Berge, Hurra Torpedo og det svenske metalbandet Totalt Jävla Mörker er andre artister som skal spille i løpet av jubileumsuken.

FEST OG FOREDRAG: – Leder for Norsk Rockforbund, Line Henriksen, og Brak-leder Frøydis Moberg, har begge vært sentrale i Hulen. Under jubileet kommer de tilbake for å holde foredrag om Hulens plass i det bergenske musikklivet, sier Ask-Henriksen til BA.

Han legger til at de jobber med å gjøre fredag 18. september til en «Bergens-kavalkade», med åtte lokale band som har preget både byen og Hulen.

HEKTISK HØST: Hulen har i høst også et omfattende konsertprogram utenom jubileumsuken.

Allerede i kveld spiller Matias Tellez og Limstift, mens Ungdomskulen inntar scenen med Razika som support fredag.

Svenske Jenny Wilson er klar for Bergen og Hulen 1. oktober, med Superfamily spiller dagen etter.

Andre artister på Hulen-listen i tiden fremover, er The Cumshots (7. oktober) Hanne Hukkelberg (8. oktober), Farmers Market (28. oktober), The Vineyards (6. november) og The Woggles (19. november).

Artikkeltags