Gå til sidens hovedinnhold

– Hun har hele pakken

Artikkelen er over 7 år gammel

Verdenskjent musikkprodusent kom helt til Bergen for å høre Madeleine Christensen.

Den amerikanske musikeren, produsenten og agenten Jean Beauvoir har rukket å skaffe seg et stort navn i musikkverden. Han har blant annet jobbet med Kiss, The Ramones, N’Sync, Lionel Richie og Nona Hendryx for å nevne noen. I tillegg har han turnert og fremført med blant annet David Bowie, Tina Turner, Little Steven, Bruce Springsteen og The Who. Fredag kveld skulle han derimot høre på en bergenser med navn Madeleine Christensen.

– Det er helt utrolig. Han har jobbet med så mange store og flinke artister og band, og nå snakker han med meg, sier bergenseren Madeleine begeistret.

For mange er nok allerede navnet Madeleine Christensen kjent fra før av. Hun har deltatt i «Norske talenter», X Factor» og «Idol».

I tillegg er bergenseren vokalisten i låten «Can You See It?», låten som ble brukt til promo for den nye sesongen av Homeland på TV 2.

STOR TRO PÅ BERGENSER

Madeleine og Beauvoir ble introdusert gjennom Madeleines manager, Bjørge Johannesen, som er en god venn og samarbeidspartner av Beauvoir. Johannesen og Beauvoir var i Oslo hvor de har vært i møter med TV-kanaler og sistnevnte er aktuell med en singel sammen med Kristian Valen. Beauvoir valgte derimot å legge en ekstra tur innom Bergen etter å ha hørt på Madeleines låter. Spesielt promolåten «Can You See It?» til Homeland på TV 2 fanget hans interesse.

Johannesen og Beauvoir har vært i Oslo hvor de har vært i møter med TV kanaler og hvor Beauvoir er aktuell med en singel sammen med Kristian Valen.

SE VIDEO FRA INNSPILLINGEN AV MUSIKKVIDEOEN TIL «CAN YOU SEE IT?»

– Jeg har egentlig hørt nok. Hun trenger ingen audition hos meg, slår Beauvoir fast.

Han har stor tro på Madeleines stemme. Dersom alt klaffer, kan utfallet bli et samarbeid mellom de to.

– Dette er helt i startfasen, og vi må se om det fungerer og finne ut hva vi eventuelt vil gjøre. Deretter må vi finne stilen som fungerer til stemmen. Hele pakken. Det er en prosess, påpeker han.

– Tror du Madeleine kan slå gjennom internasjonalt?

– Absolutt. Det er mye som spiller inn. Først må en ha gode låter, en god basis. I tillegg trenger en litt flaks, men Madeleine har garantert potensial, mener Beauvoir.

– HØRT DET JEG TRENGER

Lørdag holdt Madeleine audition for Beauvoir hos Garage, som Madeleines far driver.

– Egentlig tror jeg denne audition er mest for farens glede. Jeg har jo hørt det jeg trenger, sier Beauvoir, og ler.

Med en far som driver Garage, har Madeleine blitt oppvokst med rockemusikk.

– Jeg har vært mye på Garage og hørt mye rock takket være mor og far. Jeg har ikke helt funnet min stil enda, men jeg jobber med saken, forteller hun.

Og det er nettopp dette Madeleine håper at Beauvoir vil hjelpe henne med.

– Hun har hele pakken. Stemmen, «viben» og hun er en søt jente. Nå gjelder det å bli kjent med hverandre og komme med litt ideer. Finne ut hva vi ønsker for henne, mener musikkprodusenten.

FOKUSERER PÅ GODE LÅTER

Og pappa Henning Christensen legger ikke skjul på at han er stolt av datteren.

– Hun har vært helt elektrisk i forkant av møtet. Det er en stor greie, poengterer han.

– Jeg klarte nesten ikke sove før møtet. Jeg la meg sent, og sto opp unormalt tidlig. Jeg klarte ikke sov lengre, jeg var helt i ekstase, innrømmer Madeleine.

Beauvoirs arbeid med Kiss, The Ramones og Bruce Springsteen spenner riktig nok i en noe annen retning av hva vi tidligere har hørt fra Madeleine. Ifølge Beauvoir blir det derimot ikke noe problem og begge er positive til at Madeleine skal få stjernehjelp fra Beauvoir.

– Jeg har jobbet med alt fra The Ramones til N'Sync og asiatisk pop. Det viktigste er at resultatet blir gode låter.

Han har merket en utvikling innenfor musikkbransjen de siste årene.

– Bare hør etter på radioen. En poplåt kan bli etterfulgt av en hardrock låt. Nå handler det mye mindre om sjanger, men mer om det er en god låt eller ei. Det er nettopp det som er viktig. Å lage god musikk, slår han fast.

Kommentarer til denne saken