Danseren Daniel Grindeland fra Absence Crew lover å gjøre noe helt nytt under delfinalen i «Norske Talenter» fredag kveld. På onsdag hadde han møte med en sikkerhetsvakt. Solonummeret er krevende.

– Jeg fikk ikke lov av «Norske Talenter» til å gjøre dette med mindre han var der, forklarer danseren.

– Hva er det som gjør at du utsetter deg for denne risikoen?

– Jeg liker å ta sjanser. Når jeg er med i «Norske Talenter» har jeg en mulighet til å vise hva jeg kan, og jeg har lyst til å vise hva jeg faktisk kan gjøre. Jeg har tatt mange forholdsregler, det kommer til å gå fint, mener Daniel Grindeland.

– Hva har inspirert solonummeret?

– Jeg og Absence Crew var og så en syk teaterforestilling med Vidar Magnussen, «Shockheaded Peter». Etter det fikk jeg en idé, og det var enstemmig at det skal jeg gjøre i semifinalen.

VANT BREAKEKONKURRANSE

Formen er god. I helgen vant Daniel Grindeland en battlekonkurranse i Raw Circles Europe, og kvalifiserte seg til det uoffisielle VM i breaking sammen med Henrik Evensen.

– Hva tror du var grunnen til at dere vant?

– Vi breaker litt annerledes enn andre i Europa, og er et litt friskt pust kanskje. Vi breaker på den måten vi synes er kulest, og er inspirert av tricking; en blanding av kampsport og turn. Vi gjør mange saltoer som andre ikke klarer, blander det inn i breakingen og prøver å være så eksplosive som mulig.

– Hvordan har dette vært som oppladning til «Norske Talenter»?

– Jeg vant en battle i Sverige og Raw Circles Europe i Portugal, og det gir bare en super selvtillitsboost før «Norske Talenter». Jeg skal klare å komme videre, tror danseren Daniel Grindeland.

Det er tre deltakere til fra Bergen i kveldens semifinale i «Norske Talenter»: Sangeren Simen Walle, danseren Marc Antonio Aguilar og bartenderen og sjongløren Emrah Cihangir.