Indiemusikkens Justin Bieber?

King Crule syns egentlig at han og resten av bandet kom litt for tidlig til Bergen. - Vi spiller jo ikke før i morgen kveld. Men vi får traske litt rundt , få oss noe mat.

King Crule syns egentlig at han og resten av bandet kom litt for tidlig til Bergen. - Vi spiller jo ikke før i morgen kveld. Men vi får traske litt rundt , få oss noe mat. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Han er britenes nye vidunderbarn. BA.no møtte King Krule. Som akkurat har droppet ut av skolen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Unggutten som er født samme år som Lillehammer arrangerte vinter-OL, håndhilser slapt i hotellobbyen på Hotel Norge dagen før han går på scenen under Bergenfest.

Den oransje håret er klemt sammen under en caps.

DROPPET UT
Høsten 2011 kom hans debut-EP som King Krule ut, tidligere titulerte han seg selv som Zoo Kid. Egentlig heter han Archy Marshall. Fra Sør-øst London. Da han var yngre var han inn og ut av forskjellige band. Så fant han seg selv.

– Jeg fant vel ut at jeg ikke hadde noe særlig venner som ville det samme som meg. Da sluttet jeg og laget heller musikk alene. Jeg var vel 11 år da jeg fant ut det.

– Nå har jeg akkurat droppet ut av skolen så jeg har all tid i verden på å skrive låter. Det var rett og slett ikke noe mer der for meg. Oppmerksomheten min ble dratt andre steder.

Ingen hylende jenter utenfor hotellet, heller ikke særlig vanlig innen King Krules sjanger, men hypen har allerede pågått lenge. Både The Telegraph og NME hadde unggutten på listen over artister å se opp for i 2012. «Han spytter ut ordene som en punker og spiller spiller gitar som en jazz-maestro», skrev The Guardian. Debutalbumet er nesten ferdigstilt.

– Ja, det er det faktisk, men jeg flikker litt og prøver å perfeksjonere det. Det kommer nok ikke ut før til neste år. Det blir fine greier.

KING I VERDEN
Marshall har vokst opp med lyden av afrobeaten til Fela Kuti og jazztonene til Django Reinhardt og Chet Baker i Peckham utenfor London-kjernen. I Millwall-land, faktisk. Selv holder han med Chelsea.

- Jeg var en fotball-kis da jeg var yngre, men da Roman Abramovitsj (Chelsea-eier og styrtrik russer journ. anm.) kom forsvant sjelen til klubben. Før hadde jeg ikke penger til å gå på kamper. Nå har jeg penger, men har mistet interessen.

Han skal ha skrevet sin første låt da han var åtte. Nå drar han verden rundt. I forrige uke var han, sammen med sine tre bandkompiser som også gikk på The London School for Performing Arts & Technology, ofte kalt Brit School, i Japan. Nå er han i Bergen. Onsdag denne uken gjorde han en uannonsert og hemmelig konsert hjemme i London.

– Det siste året har jeg nesten bare gjort konserter i utlandet. Jeg ville ikke spille så mye i London og England for det fører bare til mye oppmerksomhet. Jeg ville ikke ha et kjent tryne mens jeg fortsatt hadde skolen å konsentrere meg om, gliser han.

– Men nå har jeg jo sluttet.

Lørdag kveld spiller King Krule på Kvarteret under Bergenfest.

Artikkeltags