Ingrid i gullrute

Artikkelen er over 13 år gammel

-Suksessen kom som et sjokk, innrømmer Ingrid Bjørnov til BA når vi treffer henne midt i generalprøven til Gullruten.

DEL

24. september er hun klar for høstshow på Ole Bull Teater.

I kveld skal hun lede Gullruten fra Grieghallen sammen med Dorthe Skappel. I går var det hektisk aktivitet i den store salen, men Bjørnov hadde tid til en kaffe og et smørbrød med BA mellom slagene.

– Før har jeg sittet mye bak flygelet og ledet musikken. Nå har jeg fått min egen rolle, min egen stemme. Jeg får definere oppgavene mine. Det er kjempestas. Dessuten elsker jeg direktesendinger, hevder hun.

REKORD

24. september er hun tilbake i Bergen med forestillingen «Klassiske hærverk», der hun på kjærlig vis radbrekker musikkhistorien, ispedd egne ungdomsminner.

Hun har slått alle rekorder på Scene West i Oslo, med over 100 forestillinger og 30 000 solgte billetter.

– Suksessen kom som et sjokk, ja. Jeg er blitt svidd i kantene etter 25 år i bransjen. Skallet er tykt. For man opplever jo sjelden at det går så bra som man planlegger, sier Bjørnov.

Hun hevder at årene i radioen gjorde henne moden for å innta scenen på egen hånd.

– Før var all fokuset på det jeg spilte. I radioen ligger jo musikken på tape, så jeg måtte konsentrere meg om det jeg skulle si. Da ble det å fortelle historier. Så nå prioriterer jeg jobber der jeg kan jobbe med nytt stoff. Etter 3-4 år med denne formen, har det endelig spisset seg.

– Kan du forklare suksessen?

– Det er jo en spesiell form som få gjør her i landet, det å komme med betraktninger fra en pianokrakk. Denne gangen spiller jeg også mye kjent musikk. For målet med forestillingen er å vise hvor mye sangene ligner på hverandre, sier Bjørnov.

Hun har mange og gode erfaringer med Bergen og bergensere. Og har aldri merket noen kulturforskjell.

– Jeg har alltid vært masse i Bergen: Tidlig Dollie, Which Witch, Abba-kveldene på Banco Rotto, utendørskonserter, Logen Teater og mye mer. Nå sist jobbet jeg med Kvinner på randen på Rick's.

– Hvordan var det?

– Silkeføre. Vi er jo like på mange måter: Alderen, kjønn, samme platesamling, samme humor. Jeg var spent, for det er ikke sikkert det går bra å jobbe sammen selv om man er like.

– Hva gjorde du?

– Jeg skrev et nummer, arrangerte tre andre og var en slags musikalsk vaktmester. De tre jentene synger jo bedre enn samtlige kollegaer innen samme felt. Vi lekte mye sammen. Morsomt!, hevder Bjørnov – som har tenkt å jobbe med sitt eget show i lang tid fremover.

– Mandag skal jeg til Molde for å jobbe med Jo Nesbøs «90-meters bakken». Utover det skal jeg leve med «Klassiske Hærverk» i beste fall ett år til. Og jeg blir gjerne i Bergen lenge i høst, smiler Bjørnov.

Artikkeltags