Jakten på Annie

Nærmere 100 jenter var påmeldt til Nye Fyllingsdalen Teater sin audition på Sartor Senter i kveld. Teateret jakter talenter til stykket Annie. Her viser Nina Borlaug Gudim sine ferdigheter fremfor juryen.

Nærmere 100 jenter var påmeldt til Nye Fyllingsdalen Teater sin audition på Sartor Senter i kveld. Teateret jakter talenter til stykket Annie. Her viser Nina Borlaug Gudim sine ferdigheter fremfor juryen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

90 barn kjemper om å bli Annie i Nye Fyllingsdalen Teaters kommende forestilling.

DEL

– Om jeg får rollen, så skriker jeg av glede i minst en time. Og så hopper jeg rundt som en galning, sier Nina Borlaug Gudim (10).

Nina, Nora Toll-Messia Genuis (8) og 88 andre barn håper alle på det samme: Å kapre rollen som Annie.

STORTRIVES PÅ SCENEN

Til våren skal Nye Fyllingsdalen Teater sette opp den kjente musikalen, og bestemte seg for å kalle inn til åpen audition. Interessen for hovedrollen viste seg å være stor da hele 90 barn meldte seg på. Mens juryen, bestående av Per Magne Kristiansen, Lene Jacobsen og Jørn Kvist, kalte inn en etter en, satt Nina og Nora spente utenfor å ventet på sin tur.

– Jeg er litt nervøs, sier Nora.

Begge jentene gikk for å fremføre både et utdrag av låter, samt spille karakteren Annie fremfor juryen. Selv om nervene skurrer i bakgrunnen, er sceneskrekken relativt lav. Jentene har tross alt vært på scenen en god del ganger fra før, og stortrives.

– Jeg har spilt i «En julefortelling» og «Kardemomme by», kan Nora fortelle.

Og Nina har vært på scenen hele fire ganger i forskjellige stykker. Begge er derimot enige om en ting, og det er at de vil på scenen atter en gang, og denne gangen som selveste Annie.

MYE ØVING I FORKANT

– Det er så gøy med teater, men jeg bare vet ikke hvorfor! Det er bare kjempegøy, konstaterer Nora.

– Det er kjekt å spille masse forskjellige roller og være i en annen verden, legger Nina til.

I forkant av kveldens audition hadde begge jentene øvd mye for å overbevise juryen om at akkurat de er rette kandidaten for rollen som Annie.

– Jeg har øvd fremfor speilet ganske mye, sier Nina.

– Jeg har øvd mye for mamma. Hvorfor har du øvd fremfor speilet? Det har jeg aldri gjort, sier Nora undrende.

– Da ser jeg hvordan jeg spiller en rolle, forklarer Nina.

Etter noen minutters ventetid, er det Nora som skal først i ilden. Den selvsikre 8-åringen går inn til juryen, og forteller hva hun skal gjøre. Sekunder senere synger hun klokkerent av full hals, samtidig som hun bruker kroppsspråket for å få frem budskapet sitt. Tre minutter til rådighet, så er det Nina som skal få prøve seg. Hun valgte å fremføre en scene med flere karakterer, som imponerte juryen og fikk dem til å bryte ut i latter flere ganger.

DRØMMEN OM SKUESPILLERYRKE

Så var det ventetiden. Alle de 90 barna skal prøve seg, så skal juryen diskutere og kalle tilbake rundt 30 barn som skal på en ny audition.

– Jeg tror det gikk kjempefint. Jeg håper jeg blir Annie. Eller den lille jenten som snakker mye med Annie. Av og til pleier de å ha dyrekostymer, det hadde også vært kjekt, forteller Nora.

Begge er fast bestemt på at det er skuespiller de ønsker å bli.

– Det er drømmen min! Det eneste jeg har lyst å gjøre, er å bli skuespiller. Jeg ser opp til Lykke Moen, og håper jeg blir like flink som henne en dag, sier Nina.

Akkurat nå er det derimot drømmen om rollen som Annie som står høyt oppe for begge jentene. Nå venter de spent på å høre fra juryen om de var de heldige som blir sendt videre til neste audition.

Artikkeltags