Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg er helt fra meg

Artikkelen er over 9 år gammel

Bergensgitarist ble frastjålet to gitarer.

Feiringen av at siste hånd ble lagt på Blood Command sin nyeste plate, gikk for seg torsdag kveld. En telefon fra en kollega ødela feiringen fullstendig for gitarist og låtskriver Ynge Andersen i punkbandet fra Bergen.

  • Nyheter

– Det har vært innbrudd i øvingslokalene våre i Damsgårdsveien, og de to gitarene mine er stjålet. Det er bare så sinnsykt kjipt, sier Andersen til BA.no.

STOR AFFEKSJONSVERDI

Han har ikke helt klart å ta inn over seg at de to unike gitarene hans er i fremmede hender.

– Jeg knuger meg til håpet om at de skal dukke opp igjen, men jeg må vel innse at de muligens er tapt for alltid, sukker Andersen.

Det er to Fender Tom Delonge Stratocaster-gitarer Andersen har blitt frastjålet.

– Markedsverdien er antakeligvis omkring 20 000 kroner, men for meg er de uerstattelige. Dette er ikke hvilke som helst gitarerer, de låter hetl spesielt. De sluttet å produsere dem for elleve år siden, og det tok lang tid å finne dem. De har sto affeksjonsverdi for meg, og jeg har hatt den ene i over seks år, sier Andersen.

FANS BRYR SEG

Blood Command var en av de nominerte til Årets Urørt i 2010 og ble nominert til Spellemann for beste rockeplate i 2011. 18. juli skal de etter planen spille på Rockefeller.

– Jeg regner jo med at jeg skal få lånt meg en gitar. Det er faktisk allerede en fan som har tilbudt meg å låne gitaren hans. Det setter jeg utrolig stor pris på. Det er mange som har giddet å bry seg, blant annet på Facebook, og det synes jeg er kjekt, sier Andersen.

Han vet foreløpig ikke om han har forsikring på gitarene sine.

– Jeg må sjekke det ut. Jeg har uansett ikke sjans å kjøpe meg nye akkurat nå. Det er så kjipt, gjentar han tydelig frustrert.

DETTE BLE STJÅLET

Innbruddstyvene har brutt opp låsen på en dør for å komme seg inn i øvingslokalene hvor også to andre gitarer og litt utstyr ble sjålet.

– Innbruddet ble meldt til oss torsdag klokken 2043. Der har noen ødelagt en inngangsdør, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Preben Wallestad til BA.no.

Politiet har så langt ikke gjort undersøkelser på åstedet.

Følgende ble stjålet fra Damsgårdsveien torsdag kveld:

  • En helsvart Fender Tom Delonge Stratocaster
  • En grønn og hvit Fender Tom Delonge Stratocaster
  • En sunburst Fender P-bass
  • En Fender Telecaster
  • En gitartuner
  • En Boss-pedal