– At vi gjør to konserter i Bergen nok en gang, er ikke så rart. Jeg elsker byen og Norge. Det samme føler jeg Bruce gjør, sier Steven Van Zandt til BA.

  • Puls

61-åringen fra New Jersey kommer tilbake til Koengen med Bruce Springsteen & The E Street Band 23. og 24. juli. I 2009 gjorde gjengen også to konserter på samme sted. Noe som er sjelden kost for superstjernene.

– Jeg var i Bergen en uke på vinteren i 2009 for å sluttføre arbeidet med albumet til Cocktail Slippers. Så for meg var det herlig å kunne se Bergen om sommeren også. Byen var like vakker begge årstidene, skryter Van Zandt på telefon fra New York.

– UTROLIG FLOTTE, NYE LÅTER

Fredag ble den nye singelen til Bruce Springsteen, «We Take Care of Our Own», sluppet. Den skal være med på det nye albumet «Wrecking Ball», som gis ut 6. mars.

– Dette er faktisk ikke offisielt et E Street Band-album, men Bruce solo. Alle i bandet er likevel med på ulike låter. Jeg var inn og ut av studio. Låtene er utrolig flotte, og albumet er en slags oppsummering av det Bruce og vi har gjort de siste ti årene.

– Nå blir det ny turné, som fører dere til Bergen?

– Vi har så vidt startet å øve sammen. Siden Clarence Clemons tragisk død i fjor, blir det veldig emosjonelt. Før forrige turné, døde Danny Federici. Det var merkbart. Alt forandrer seg. Men vi må bare tilpasse oss og gå videre med musikken.

– Får dere inn en ny saksofonist?

– Helt sikkert. Saksofonen har en så sentral plass i mange av de gamle sangene. Men ingenting er bestemt ennå, hevder Van Zandt.

VET IKKE OM DE DRAR TIL UTØYA

Det har vært mye snakk i norske medier om at Bruce Springsteen og bandet vil delta på en minnemarkering for tragedien på Utøya 22. juli. Det er fridagen mellom konsertene i Oslo og Bergen i sommer.

– Vi vet ennå ikke om dette blir en realitet. Vi har som sagt nettopp kommet sammen igjen, så dette vil bli diskutert internt.

Selv har han et annet stort prosjekt på gang til sommeren, debutspillefilmen til «The Sopranos»-skaperen David Chase. Tittelen ble klar i går, «Not Fade Away». Det handler om et ungt rockeband i New Jersey på 1960-tallet og er således en veldig personlig film for både Chase og Van Zandt.

– Jeg skriver ny musikk og finner frem til låtene som skal brukes. Både arrangerer og produserer. Dette blir en film laget fra hjertet, hevder hann.