Gå til sidens hovedinnhold

Jonas V utestengt fra Kvarteret i ti år «både som artist og gjest»

Artikkelen er over 8 år gammel

– Vi var vel kanskje litt for fulle til at de burde sluppet oss inn i det hele tatt, sier rapperen.

Rapartisten Jonas V er utestengt fra Det Akademiske Kvarter i ti år etter at han havnet i klammeri med vaktene 3. oktober.

23-åringen kunngjorde nyheten slik på Twitter: «Eg e utestengt fra Kvarteret i "10 år både som artist og gjest" hahahahahahahaha»

– Det stemmer, han er utestengt, sier Marius Solberg, daglig leder på Kvarteret.

– Han var der som privatperson, men det han gjorde var så grovt at vi ikke vil ha ham som artist heller, opplyser Solberg.

Han vil ikke si hva Jonas V gjorde mot vaktene den kvelden, men Jonas V har ikke noe imot å fortelle sin versjon.

– ÅTTE VAKTER I VILL PANIKK

– Det sto fire vakter og kneblet en kamerat av meg. Jeg reagerte på det, og prøvde å ta dem vekk, sier rapperen, hvis fulle navn er Jonas Vik.

– Da kom det fire vakter til, så da var det åtte folk i vill panikk. Det endte med litt knuffing og dytting og kraftig ordbruk, sier Vik.

– Hva hadde kameraten din gjort?

– Han var litt bajas, men det var ikke noe voldelig fra hans side, heller. Vi var vel kanskje litt for fulle til at de burde ha sluppet oss inn i det hele tatt, mener Vik.

Vaktene på Kvarteret tilkalte politiet. De snakket med de involverte, men foretok seg ikke noe mer i saken, ifølge Vik. Han fikk vite om utestengelsen tirsdag.

INTERNE REGLER

Solberg sier at utestengelsen er bestemt av styret på Kvarteret, og er i samsvar med studenthusets interne regelverk.

– Har andre personer noen gang blitt utestengt så lenge som ti år?

– Ikke som jeg vet.

– Betyr det at Jonas V er den verste gjesten Kvarteret noen gang har hatt?

– Det blir spekulasjoner som jeg ikke kan uttale meg om.

– I 2009 ble John Olav Nilsen & Gjengen og Fjorden Baby! utestengt fra Studentersamfundet i Trondheim på livstid. Men det tok ikke så lang tid før de spilte der likevel. Vil det samme skje med Jonas V, hvis han blir litt mer kjent?

– Det kan jeg ikke si helt sikkert. Blant annet fordi styret skiftes ut hvert år. Men formålet med utestengelsen er jo at den skal håndheves, sier Solberg.

– HAR ET BEHOV FOR Å VISE MAKT

Hovedpersonen hevder at han tar saken med knusende ro, men sier det er synd at «en av byens beste scener blir drevet av så amatørmessige mennesker».

– Min teori er at vaktene på Kvarteret er veldig ferske og unge, og de har kanskje et spesielt behov for å vise makt. Jeg er ikke så veldig overrasket, og jeg har vært i klammeri med dem tidligere, sier Vik.

– De kommer vel til å svelge stoltheten sin når de ser at de kan tjene noen penger på meg.