Joners sidesprang

Kristoffer Joner spiller homofil frisør i «Mannen som elsket Yngve». ¿ Kristoffer er glimrende i rollen, sier regissør Stian Kristiansen.

Kristoffer Joner spiller homofil frisør i «Mannen som elsket Yngve». ¿ Kristoffer er glimrende i rollen, sier regissør Stian Kristiansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Kristoffer Joner spiller den mest homofile frisøren i Stavanger i "Mannen som elsket Yngve".

DEL

Stavangermannen Stian Kristiansen debuterer som spillefilmregissør med "Mannen som elsket Yngve", som har norgespremiere i neste uke.

I en film dominert av unge og forholdsvis ukjente navn i hovedrollene, dukker flere kjente fjes opp i biroller.

En av dem er altså Stian Kristiansens kompis, Kristoffer Joner.

LYS OG TRIST: Når hovedpersonen i filmen, Jarle Klepp, vil pynte seg ved å skifte frisyre, går han til byens svært så homofile frisør.

I løpet av et par minutter på lerretet skaper Joner et av de humoristiske høydepunktene i en ungdomsfilm som, tross i at den også er lys og glad, ender ganske trist.

- Nettopp fordi filmen tar den retningen den gjør, var det viktig å ha med humoren, gleden og optimismen tidlig i handlingen. Og Kristoffer er glitrende i rollen, sier Kristiansen til BA.

FORELSKET: I "Mannen som elsket Yngve" spiller Rolf Kristian Larsen (24) den 17-årige Jarle Klepp. Året er 1989, Berlinmuren faller og Jarle har tilsynelatende alt: Flott kjæreste, kul kompis og pønkbandet Mattias Rust Band.

Men så blir alt snudd på hodet når Yngve begynner i klassen. Jarle blir mer og mer betatt, roter seg inn i svik og løgner og tar valg som får dramatiske konsekvenser.

Selv om filmen handler om to gutter som forelsker seg i hverandre, mener de involverte at det ikke er noen "komme ut av skapet"-film.

Snarere er det en film om selve kjærligheten - samtidig som den er en oppvekstfilm, med tydelige referanser til forfatter Tore Renbergs egne ungdomsår.

Artikkeltags