– Ifølge Holmåsen er dialekten veldig bra. Han følger nøye med. Og tar oss hvis vi snakker feil, sier Sellevoll til BA når vi invaderer Cornerteateret på Møhlenpris.

Der er det premiere på Stig Holmås' «Gatens helter» lørdag. Tore Christian Sævold instruerer, Ivar Peersen (Enslaved) komponerer, mens Claus Sellevoll fra Alversund og Christopher Cardoso fra Loddefjord har sentrale roller.

SJALUSI

– Stykket har veldig lokal forankring. Det handler om livet på Møhlenpris på 1950-tallet, der BMV har en veldig viktig plass. Vi skal ha frem gatespråket fra den tiden, sier Sellevoll og Cardoso.

De lover mye kjærlighet, sjalusi, intriger, humor og litt spenning.

Sellevoll spiller Bamsefar, en fyr som jobber på Verftet, mens Cardoso (21) spiller Rytmesansen, en tjuagutt som har fått seg lærlingjobb på BMV.

Rytmesansen er forelsket i Laila, mens bamsefar er ute etter moren til Laila. Sentralt i dette spillet finner vi butikken Lotheveien Fisk og Blomster.

FORT I SVINGENE

– Men dette handler like mye om gjengene. Vi har Vikagjengen og Gyllagjengen. Der er det rivalisering, sier Cardoso, som har fartstid fra Vestlandske Teatersenter og Hordaland Teater.

Det er mye musikk i stykket, sang og rap. Og språkbruken er såpass snill at aldersgrensen er satt til ti år.

– Vi har kun hatt tre ukers øvingstid. Normalt er det åtte. Så det har gått fort i svingene. For noen dager siden så jeg svart på det, men vi kommer i mål, sier Sellevoll.

Cornerteateret har plass til 207 sittende publikummere i amfi.

– Et veldig bra teater å spille på. Her ser alle godt, mener de.