Klart for bygdefest

Real Ones spiller til bygdefest på Bygdalarm fredag.

Real Ones spiller til bygdefest på Bygdalarm fredag. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Bygdalarm-festivalen i Hardanger går av stabelen i helgen. Festivalen har doblet billettsalget fra samme periode i fjor.

DEL

– Det var et kulturelt vakuum i Hardanger, det ønsket vi å fylle, erklærer Arne-Kristian Teigland.

FORTSATT BILLETTER IGJEN: En av arrangørene av Bygdalarm 08, Arne-Kristian Teigland, gleder seg til festival i naturskjønne omgivelser på Øystese i Hardanger i helgen.

– Bygdalarm går av stabelen for andre gang og forhåndssalget av billetter har gått bra. Vi fikk ideen til denne festivalen i januar 2007, og ikke mange dagene etter hadde vi booket flere band, forteller Teigland.

Festivalen har doblet billettsalget fra samme periode i fjor.

– Det er fortsatt billetter igjen, og til helgen er det meldt knallvær, så folk bør få dette med seg, mener han.

Bygdalarm ønsker å kombinere urban popmusikk med rural, vakker vestlandsk natur. En by og land-hand i hand-opplevelse.

På festivalen skal blant annet bergensbandene Real Ones, Professor Pez, og Datarock spille. I'm From Barcelona og Superfamily gjester også Øystese.

BYGDEFEST: På bygdefesten blir det ikke bare popmusikk, men kunst og installasjoner også. Kunstlarm kalles denne delen av festivalen, og målet er at moderne kunst skal samspille med det etablerte Kvam Bygdemuseum.

– Det skal være et fokus på kunst og flere kjente kunstnere kommer. Både kjente og ukjente altså. Vi samarbeider med flere lokale kunstnere og institusjoner, så dette blir en helt spesiell bygdefest. Og så serveres det lokal mat! sier Arne-Kristian Teigland.

Artikkeltags