Klart for Ekko-festival

Erlend Øye.

Erlend Øye. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

I tillegg til mange bergenske artister, får årets Ekko-festival godt påfyll av artister fra utlandet.

DEL

Datarock, Annie, Erlend Øye, Bjørn Torske og Sissy Wish er bare noen av artistene som opptrer under årets Ekko-festival i Bergen Kunsthall i helgen. Bergenserne får et godt påfyll av elektriske toner. I form av DJer, kunst og konserter.

- Vi ønsker å lage en festival som forener det kunstneriske, visuelle og musikalske, sier festivalsjef Asle Bakke Brodin.

- Bergen trenger en skikkelig elektronisk festival, slår Brodin fast.

Og i Bergen er det ingen vanskelig sak. Byen har som kjent et aktivt elektronika- og kunstmiljø.

- Det er veldig lett å få artistene til å stille opp. Jeg tror også at de artistene som er interessert i sjangeren ser behovet her i Bergen, sier Brodin.

Den bergenske elektronika-kremen stiller mannsterke med platene sine, i tillegg til at festivalen byr på konserter. Blant andre Kings Of Conveniences Eirik Glambek Bøe og hans nye band Komode. Det blir også konsert med svenske Kleerup som denne uken gikk inn på førsteplassen med sangen «With Every Heartbeat» på BBCs UK singels Chart.

HAR TJUVSTARTET
I løpet av helgen regner festivalsjefen med at rundt 700 mennesker vil stikke innom festivalen.

- I tillegg til det så tjuvstartet vi jo litt forrige helg med Ekkopreludium i Bergen, Oslo og Trondheim. Da var rundt 1300 mennesker innom, sier han fornøyd.

I 2004 var festivalen hvit, året etter var den hardere og mørkere. Og i år har Ekko kuttet ned på kvadratmeterne - for å få en mer intim festival.

- Det blir svett, ler Brodin og lover at mindre utfoldelsesplass gir mindre festivalprogram.

- Festivalen har hatt et friår?

32 ARTISTER
- Det stemmer, det er deilig å ha et friår hvor en kan tenke seg litt om og gjøre profilen enda bedre, sier Brodin som selv skal snurre noen plater.

- Jeg vil på langt nær spille en stor rolle, men jeg kommer ikke utenom å spille litt selv, sier festivalsjefen.

Årets program med hele 32 artister fra Norge, Australia, USA, Storbritannia, Finland, Sverige, Tyskland og Italia er en blanding av nykomlinger og etablerte artister.

Ekko-festivalen trør i gang i kveld og fortsetter til natt til søndag på Bergen Kunsthall.

Artikkeltags