Klart for Pompel

Artikkelen er over 16 år gammel

Pompel & The Pilts kler på seg instrumentene igjen. Kultfavorittene fra Bergen gjør comeback på festivalen Lost Weekend om to uker.

DEL
– Det hørtes for gøy ut, ler Piddi Fjeldstad til BA.

Pompel & The Pilts ga ut halvannet album i sin levetid, samt samleplaten «Nesten alt» i 1997. De ble offisielt oppløst for åtte år siden, men har holdt sporadiske konserter siden.

– Sist var vel på Rick's og Garage i 1999. Samt et stunt med Barbie Bones og Pogo Pops på ti års jubileet til Garage. Nå fristet det å gjøre en festivaljobb, sier Piddi.

VORSPIEL
Han var låtskriver og frontfigur i trioen som ellers telte Frode Unneland på trommer og Morten Ørbech på bass.

– Vi hadde ikke gjort jobben på Askøy kun for pengenes skyld. Alle tre hadde lyst. Vi har alltid fått god respons fra publikum, så det blir et kick. Det er gøy å spille de gamle sangene, mener Piddi.

Han får fortsatt tilbakemeldinger fra unge og gamle fans.

– Jeg tror vi blir spilt mye på vorspiel og nachspiel. Norsk rock har en tendens til å bli party, for mange synes det er kult å synge med.

– Dere var de eneste i den forrige bergensbølgen som sang på norsk?

– Jeg begynte å skrive tekster i 1988. Det funket best på norsk, helt enkelt. Fikk til slutt seks låter som funket. Det ble grunnlaget for Pompel. Engelsk var aldri noe alternativ.

– Dessuten hadde nok band som Barbie Bones, Pogo Pops og Chocolate Overdose større ambisjoner. Jeg hadde nok glede av å synge og uttrykke meg, sier Piddi.

VILLE SPY
Bandet ble oppløst i 1994. Da hadde de gått på tomgang en stund:

– Jeg var trøtt og lei. Gleden forsvant. Vi burde nok ha gitt oss da Frode hoppet av i 1992. Men jeg prøvde å finne gnisten tilbake. Det gikk ikke. Alt ble autopilot.

– Jeg holdt på å spy av sangene som vi hadde spilt tusen ganger. Det hjalp ikke at det kokte på konsertene, forteller Piddi.

Låter som «Mine fineste klær», «Leggevann og billig konjakk» og «Djevel» ble dyrket av fansen. Og konsertene er legendariske.

– Vi hadde jævlig ivrige tilhengere. Men platesalget tok aldri av. Vi ble nok aldri promotert skikkelig.

Han skriver fremdeles tekster og låter, men har ikke konkrete soloplaner.

– Jeg lurer litt på hva jeg skal gjøre med materialet. Kanskje jeg begynner å øve med noen unge musikere. Men ny plate med Pompel & The Pilts blir det ikke. Det toget er gått, påstår Piddi hardnakket.

Artikkeltags